Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Chilen maastopalot alkavat hellittää, mutta sammutustyöt kestänevät ainakin loppukuun

Etelä-Amerikassa Chilessä maastopalot alkavat hiljalleen hellittää ja uusien palojen määrä on vähentynyt merkittävästi, kertoivat viranomaiset lauantaina.

Helmikuun 3. päivän jälkeen paloissa on kuollut 24 ja loukkaantunut lähes 2 700 ihmistä. Lisäksi valtavia metsäalueita on tuhoutunut.

– Meillä on 12 uutta paloa, ja jossain vaiheessa kriisiä meillä oli 86 uutta paloa yhden päivän aikana. Tämä tarkoittaa, että olemme paremmassa tilanteessa, sanoi sisäministeri Carolina Toha.

Toha kuitenkin arvioi, ettei suurimpia paloja saada sammutettua ennen kuun loppua.

Viimeisimmässä laskennassa näkyy yli 300 aktiivista metsäpaloa, ja niistä lähes sataa yritetään sammuttaa.

Chilen maatalousministeriön rahoittaman ja valvoman metsänhoitoyhtiö Conafin metsäpalojen ehkäisyn päällikkö Rolando Pardo kertoi uutistoimisto AFP:lle, että tällä hetkellä palot riehuvat pääasiassa pelloilla ja metsissä eivätkä niinkään uhkaa asuinseutuja. Pardon mukaan kriisin neljän ensimmäisen päivän aikana tuli päivittäin noin 80 hätäilmoitusta, mutta määrä on sittemmin laskenut noin kolmeen päivässä.

Myös sään odotetaan helpottavan tilannetta, sillä lämpötilojen on ennustettu laskevan.

Useista maista on lähetetty apuvoimia Chileen taistelemaan maastopaloja vastaan.