Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Lähes 40-vuotias nainen esiintyi lapsena koululaisten iltapäiväkerhossa – poliisi ei toistaiseksi epäile rikosta

Seurakunnan koululaisille tarkoitettuun iltapäiväkerhoon osallistui Vaasassa alakouluikäiseksi lapseksi esittäytynyt aikuinen nainen, Iltalehti kertoo. Todellisuudessa kyse oli lähes 40-vuotiaasta naisesta.

Tapaus ajoittuu vuosiin 2020–2021. Nainen ilmoittautui iltapäiväkerhoon alakouluikäisenä tyttönä. Lisäksi nainen osallistui seurakunnan lapsille suunnattuun harrastustoimintaan.

Tapaus on ollut IL:n mukaan poliisilla esiselvityksessä marraskuusta 2021 lähtien. Toistaiseksi asiassa ei ole ilmennyt mitään rikokseen viittaavaa. Alaikäisenä esiintyminen ei yksistään vielä täytä rikoksen tunnusmerkkejä.

– Kyseessä on äärimmäisen harvinainen tapaus, eikä tällaisia ole muistikuvani mukaan aiemmin Vaasan alueella tullut ilmi, kertoo rikoskomisario Joanna Österblad Pohjanmaan poliisista Iltalehdelle.

Jos asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, esiselvitys päätetään. Toinen vaihtoehto on, että tapauksesta aloitetaan esitutkinta.

IL:n tietojen mukaan nainen ilmoitti itselleen kerhoon virheellisen syntymäajan sekä huoltajakseen isän, joka todellisuudessa oli samaa ikäluokkaa oleva mies.

Nainen ehti käydä iltapäiväkerhossa pitkään ja tutustui lapsiin. Yksi heistä oli vaasalaisperheen noin 10-vuotias tyttö. IL:n mukaan nainen viestitteli tytön kanssa ja otti yhteyttä tämän vanhempiin.

Tuttavuuden edetessä nainen alkoi myös kysellä vaasalaisperheen tyttöä luokseen yökylään. Lapsen isän mielestä tyttönä esiintynyt näytti huomattavasti 13-vuotiasta vanhemmalta eikä isä antanut lapselle lupaa yökylään. Lopulta vanhemmille selvisi sosiaalisen median kautta, että ”tyttö” olikin aikuinen nainen.

– Kai se oli jotain isänvaistoa, että tajusin kieltää asian. Olen kiitollinen itselleni, että en antanut lapselle lupaa yökylään, vaasalaisperheen isä kertoo IL:lle.

Seurakunnan tietoon naisen huijaus tuli syksyllä 2021. Vaasan suomalaisen seurakunnan nuorisotyönjohtaja Sanna Rahkon mukaan naiseen oltiin todellisen iän paljastuttua yhteydessä ja sovittiin, ettei nainen osallistu enää seurakunnan lapsille suunnattuun toimintaan.