Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aftenposten: Vakoilusta tuomittu Arne Treholt on kuollut 80-vuotiaana Moskovassa

Vakoilusta tuomittu norjalainen Arne Treholt on kuollut 80-vuotiaana Moskovassa, kertoo norjalaislehti Aftenposten. Tapahtuneen vahvistaa lehdelle hänen perheensä, jonka mukaan Treholt kuoli lyhyen sairauden jälkeen.

Diplomaatti ja poliitikko Treholt tuomittiin 20 vuoden vankeuteen vuonna 1985 vakoilusta Neuvostoliiton ja Irakin hyväksi. Hänet armahdettiin vuonna 1992 terveyssyistä, minkä jälkeen hän muutti Venäjälle ja ajoittain oleili Kyproksella.

Treholtin pidätys tammikuussa 1984 sekä vakoilusyytteet ja vankeustuomio tekivät Treholtista yhden puhutuimmista norjalaisista sodan jälkeisenä aikana. Hän on kaikki nämä vuodet vakuuttanut olevansa syytön mutta myöntänyt osallistuneensa salaisiin tapaamisiin Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n kanssa, antaneensa KGB:lle salaisiksi luokiteltuja dokumentteja sekä ottaneensa vastaan rahaa sekä KGB:ltä että Saddam Husseinin Irakilta.

Aftenpostenin mukaan Treholtilla on poika ja kaksi lapsenlasta.