Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläismedia väittää suomalaisten varautuvan paniikissa nälänhätään – taustalla vääristellyt uutiset kaupan alan lakosta

Suomen kaupan alan lakko on vääristelty venäläismediassa niin, että suomalaiset varautuvat suureen nälänhätään. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Esimerkiksi Yakutsk-sivustolla siteerataan Ilta-Sanomia virheellisesti ja kerrotaan muun muassa, että suomalaiset ovat joukkohamstranneet leipää.

– Suomi saattaa ajautua lähiaikoina erittäin vaikeaan kriisiin, joka ei pääty maan kannalta hyvin. Ihmiset ovat alkaneet jo hamstrata välttämättömyystarvikkeita, venäläismediassa kerrotaan.

Tilannetta kuvataan paniikinomaiseksi ja että suomalaiset pelkäävät jäävänsä ilman ruokaa. Jutussa kerrotaan virheellisesti myös kaupan alan joukkoirtisanoutumisista.

Sivusto ei ole linkannut juttuunsa Ilta-Sanomien alkuperäistä artikkelia. IS:n verkkosivuille pääsy on Venäjällä estetty.

Kaupan alan työriitaan saatiin sopu sunnuntai-iltana, mikä tarkoittaa sitä, että tälle viikolle suunnitellut lakot peruuntuvat. Kaupan alan lakko kesti lopulta kaksi päivää viime viikolla.