Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moni lähtee aamuisin töihin uudesta syystä: säästääkseen sähkölaskussa kotona

Koronapandemia ajoi monet työntekijät etätöihin, mutta nyt päätään nostaa uudenlainen työelämätrendi.

Useampi kuin joka kymmenes suomalainen on mennyt työpaikalleen, jotta voisi säästää energia- ja lämmityskuluissaan kotona. Asia käy ilmi monipalveluyritys Sodexon teettämästä kuluttajakyselystä.

– Tulos yllätti meidät, mutta käy järkeen, Sodexo Suomen palveluiden kehitysjohtaja Ilkka Pentikäinen kommentoi tiedotteessa.

Muutoksen taustalla ovat nousseet energianhinnat. Ne ovat kannustaneet etenkin pääkaupunkiseudulla asuvia työskentelemään työpaikalla kodin sijaan. Sodexon tiedotteen mukaan työpaikallaan energiansäästösyistä työskenteleviä on pääkaupunkiseudulla jopa kolme kertaa enemmän kuin muualla Suomessa.

Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia kertoo, että työskentelee vähintään 3–4 päivää viikossa työpaikallaan. Muutos viime vuoteen verrattuna on tuntuva.

– Viime vuoden huhtikuussa vastaava luku kyselyssämme oli 29 prosenttia, Pentikäinen sanoo.

Tiedotteessa huomautetaan, että muutos ei välttämättä johdu pelkästään nousseista energianhinnoista. Osittain työpaikoille paluu johtuu myös työnantajien ohjeistuksista.

– Varsin monessa työpaikassa on esitetty suosituksia, kuinka monta päivää työntekijä voi työskennellä etänä. Syynä tähän on kokemustemme mukaan erityisesti halu pitää yllä sosiaalisia suhteita. Aika yleistä on, että lähityön osuus on kolme päivää viikossa, Sodexo Suomen myyntijohtaja Elina Katila sanoo.

Sodexo on ateria-, toimitila- ja kiinteistöpalveluja tarjoava kansainvälinen monipalveluyritys. Sen teettämän kyselyn toteutti Syno International Omnibus-tutkimuksena ja siihen vastasi verkossa 1 007 yli 18-vuotiasta suomalaista.