Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useisiin ruotsalaissivustoihin kohdistettiin palvelunestohyökkäyksiä tiistaina

Ruotsissa useisiin verkkosivuihin kohdistui palvelunestohyökkäyksiä tiistaina. Asiasta on uutisoinut muun muassa Ruotsin yleisradio SVT, jonka omatkin sivut joutuivat kohteeksi.

SVT:n mukaan iskujen tekijäksi ilmoittautui Anonymous Sudaniksi itseään kutsuva hakkeriryhmä, joka ilmoitti asiasta Telegram-tilillään.

Viime viikolla palvelunestohyökkäyksiä kohdistettiin myös Ruotsin terveydenhuoltojärjestelmään. SVT:n haastattelemat asiantuntijat ovat sanoneet, että hyökkäykset saattavat olla Venäjältä ohjattuja, sillä afrikkalaisvaltio Sudania ei tunneta kyberrikollisten pesänä.

– Tämä viesti on Ruotsin idioottiasiantuntijoille. Venäjällä ei ole mitään tekemistä näiden hyökkäysten kanssa. Nämä hyökkäykset ovat vastaus Koraanin polttamiseen, hakkeriryhmä kommentoi myöhemmin.

Tanskalais-ruotsalainen äärioikeistovaikuttaja Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön ulkopuolella tammikuussa.

Tiistaina verkkohäirinnän kohteeksi joutuivat myös SAS-lentoyhtiön verkkosivut. Tiedossa ei ole, onko häirinnän takana sama taho.