Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AKT:n lakot jatkuvat – tulevien lakkojen sovittelu alkaa tänään

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) lakot jatkuvat tänään satamissa ja kuorma-autoalalla, terminaalitoiminnassa sekä säiliö- ja öljytuotealalla. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran ja sovittelija Leo Suomaan on määrä jatkaa näiden työriitojen sovittelua lähipäivinä, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

AKT jätti tiistaina uusia lakkovaroituksia koskien muun muassa linja-autohenkilökuntaa ja huoltokorjaamoita. Näiden työriitojen sovittelu alkaa jo tänään sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Uudet lakot alkavat 1. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

AKT:n meneillään olevista lakoista ahtaajien työtaistelu jatkuu toistaiseksi, eikä sille ole ilmoitettu päättymisaikaa.

Kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan lakot päättyvät ensi keskiviikon vastaisena yönä puolilta öin, ellei sopua synny aiemmin. Terminaalitoiminnan lakon on määrä päättyä ensi keskiviikkona aamukuudelta.

Liitto hylkäsi tiistai-iltana tehdyt sovintoehdotukset, koska piti tarjouksia riittämättöminä sekä tekstikysymysten että palkkaratkaisujen osalta.

Työnantajapuoli on tuominnut AKT:n toiminnan täysin vastuuttomaksi.