Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyberturvayhtiö Nixusta tehtiin noin 98 miljoonan euron ostotarjous

Globaali laadunvarmistus- ja riskienhallintapalveluiden tarjoaja DNV on tehnyt ostotarjouksen kyberturvallisuuspalveluiden tarjoaja Nixusta. Ostotarjouksen yhteenlaskettu arvo on noin 98 miljoonaa euroa.

Nixun hallituksen jäsenet ovat yksimielisesti päättäneet suositella tarjouksen hyväksymistä, yhtiö kertoo tiedotteessa.

DNV tarjoaa 13 euron käteisvastikkeen kustakin Nixun osakkeesta.

DNV ja Nixu ovat tiedotteen mukaan tänään allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan DNV tekee ostotarjouksen kaikista Nixun osakkeista ja optio-oikeuksista.

Tiedotteen mukaan DNV:llä ja Nixulla on hyvät edellytykset rakentaa johtava eurooppalainen kyberturvallisuuspalveluiden tarjoaja.

– Yhdistämällä Nixun luotetun maineen ja alan asiantuntemuksen DNV:n laajaan ja monipuoliseen asiakasjalanjälkeen, teollisiin kyberturvallisuusvalmiuksiin, vahvaan taseeseen, pitkän aikavälin sijoitushorisonttiin ja kehittyneeseen liiketoimintainfrastruktuuriin yhtiöt voivat yhdessä palvella markkinoita tehokkaammin kuin erillisinä yhtiöinä, tiedotteessa sanotaan.

Nixu on pohtinut erilaisia vaihtoehtoja

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä merkittäviä vaikutuksia Nixun liiketoimintaan, varoihin tai johdon tai työntekijöiden asemaan. DNV aikoo kuitenkin muuttaa Nixun hallituksen kokoonpanon.

Nixun hallituksen puheenjohtaja Jari Niska sanoo tiedotteessa, että osana Nixun strategiatyötä on pohdittu erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuuden suhteen.

– Näistä vaihtoehdoista näimme DNV:n antavan meille parhaan perustan tulevaisuuden kasvulle tähdätessämme Euroopan johtavaksi kyberturvallisuuspalveluiden tarjoajaksi, hän sanoo.

Nixun toimitusjohtaja Teemu Salmi puolestaan sanoo, että yhtiöt voivat yhdessä saavuttaa merkittäviä asioita 100 000 asiakkaan ja lähes 13 000 kollegan kanssa sadassa maassa.