Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakon aikana lähetetyt kirjeet voivat viivästyä jopa kaksi viikkoa – näin lakot vaikuttavat Postin toimintaan

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n lakko ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn tukitoimet vaikuttavat myös Postin toimintaan, vaikka Posti ei ole neuvotteluiden osapuoli.

Posti kertoo tiedotteessa, että tämänhetkisen arvion mukaan lakon aikana lähetettyjen kirjeiden ja muiden kuin aamuyön varhaisjakelussa kulkevien lehtien toimitukset viivästyvät viikosta kahteen.

Lakon aikana lähetettyjen pakettien toimitukset viivästyvät viidestä päivästä viikkoon. Viive johtuu niiden väliaikaisesta varastoinnista ja siihen liittyvän suman purkamisesta.

Kirjeiden viive johtuu siitä, että kirjeiden vastaanottajia on merkittävästi enemmän valtakunnallisesti.

Lakon jälkeen lähetettävien pakettien pitäisi kulkea pääsääntöisesti normaalisti.

– Pieniä häiriöitä voi olla vielä muutamana päivänä lakon päättymisen jälkeen, Posti kertoo.

Varhaisjakeluna jaettavat sanomalehdet kulkevat lähtökohtaisesti normaalisti, mutta pieniä paikallisia häiriöitä voi olla. Rahtikuljetukset viivästyvät noin viikon.

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät lähetykset on rajattu lakon ulkopuolelle, ja Postin mukaan ne yritetään toimittaa perille normaalissa aikataulussa.