Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain historian vanhin presidentti Joe Biden todettiin perinpohjaisessa terveystarkastuksessa yhä virkakelpoiseksi

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenille on tehty vuotuinen perinpohjainen terveystarkastus, jossa Yhdysvaltain historian vanhin istuva presidentti todettiin edelleen virkakelpoiseksi.

Presidentin lääkärin mukaan terveystarkastuksessa todettiin joitakin suhteellisen vähäpätöisiä terveysongelmia, mutta vakavia fyysisiä tai neurologisia ongelmia Bidenilla ei ole.

– Presidentti Biden on yhä terve, elinvoimainen 80-vuotias mies, joka on kykenevä suoriutumaan presidentin velvoitteista sekä korkeimman toimeenpanovallan käyttäjänä, valtion päämiehenä että asevoimien ylikomentajana, Bidenin lääkäri Kevin O'Connor sanoi Valkoisen talon julkaisemassa kirjeessä.

80-vuotias demokraattipresidentti on joutunut virassaan kuuntelemaan jupinaa korkeasta iästään sekä republikaanien että omiensa leiristä. Aihe on tapetilla keskusteluissa siitä, hakeeko Biden jatkokautta vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Biden ei ole virallisesti vielä julistanut hakevansa jatkokautta, mutta hänen on otaksuttu julkistavan asian lähiaikoina. Jos Biden asettuisi ehdolle ja voittaisi vaalit, hän olisi 82-vuotias aloittaessaan toisen kautensa vuoden 2025 alussa.