Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Blinken vierailee Turkissa – esillä maanjäristysalueelle lähetettävä tuki

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vierailee tänään Turkissa. Vierailun aikana keskustellaan muun muassa maanjäristysalueelle lähetettävästä tuesta.

Blinken vierailee Etelä-Turkissa sijaitsevassa Incirlikin ilmatukikohdassa, jota on käytetty Yhdysvaltain avustuslähetyksiin katastrofialueelle. Tämän jälkeen Blinken jatkaa matkaa pääkaupunki Ankaraan.

Pari viikkoa sitten Turkin ja Syyrian rajaseutua ravistelleen voimakkaan maanjäristyksen ja sitä seuranneiden jälkijäristysten seurauksena on kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä. Yhdysvallat on toimittanut alueelle noin 200 pelastustyöntekijää ja avustustarvikkeita 85 miljoonan dollarin edestä.

Blinken vierailee Turkissa ensimmäistä kertaa ulkoministerikaudellaan. Vierailua oli suunniteltu jo ennen maanjäristystä.

Viime aikoina Turkin vitkastelu muun muassa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysasiassa on hiertänyt maan välejä Yhdysvaltoihin.