Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Duuman Volodin kommentoi Ukrainan aietta lopettaa voitonpäivän juhlinta – "Halveksuttavin mahdollinen teko"

Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman puhemies Vjatšeslav Volodin on kommentoinut Telegramissa Ukrainassa esitettyä suunnitelmaa luopua voitonpäivän juhlasta.

Ukrainan korkeimmalle neuvostolle esitelty lakiesitys poistaisi kalenterista toukokuun yhdeksäntenä vietettävän voitonpäivän lisäksi naistenpäivän (8. maaliskuuta) sekä työläisten päivän (1. toukokuuta). Tilalle ehdotetaan kolmea uutta juhlapäivää.

Toista maailmansotaa muisteltaisiin esityksessä ainoastaan 8. toukokuuta vietettävällä toisessa maailmansodassa henkensä menettäneiden muistopäivällä.

– He alkoivat tuhota omaa kulttuuriaan. Kulttuuria, jota ei voi jakaa venäläiseen ja ukrainalaiseen, vaan on jaettua, kuten uskontokin. Poistettuaan venäläiset kirjailijat koulujen opetusohjelmasta, he alkoivat nimetä katuja ja kaupunkeja uudestaan. Nyt, he aikovat luopua voitonpäivän juhlasta. Halveksuttavin mahdollinen teko, Volodin kirjoittaa.

– Voiton muisto yhdistää kansojamme. Tämä vainoaa Zelenskyin johtamaa Kiovan hallintoa. Se on tehnyt paljon rikoksia, mutta voitonpäivän peruminen on halveksuttava teko niitä kohtaan, jotka antoivat henkensä vapauttaakseen maailman natsismilta, hän jatkaa.

Asiasta kertoo Ukrainska Pravda.