Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden aloittaa Puolan-vierailunsa Ukrainan laajamittaisen sodan alkamisen vuosipäivän lähestyessä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aloittaa tänään vierailunsa Ukrainan naapurimaassa Puolassa. Vierailu ajoittuu lähelle Ukrainan laajamittaisen sodan alkamisen vuosipäivää.

Vierailun aikana Biden tapaa muun muassa Puolan presidentin Andrzej Dudan sekä edustajia itäisen Euroopan maista, jotka ovat sotilasliitto Naton jäseniä.

Valkoisen talon mukaan Biden pitää myös puheen, joka käsittelee 24. helmikuuta 2022 alkanutta Venäjän laajamittaista hyökkäystä Ukrainaan sekä sitä, miten Yhdysvallat on kutsunut maailman tukemaan Ukrainan kansaa sen puolustaessa vapautta ja demokratiaa.

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan toissa viikolla, että presidentti tekee hyvin selväksi, että Yhdysvallat jatkaa Ukrainan tukemista niin kauan kuin se on tarpeen.

Puola on Ukrainasta tulevien pakolaisten ja läntisen sotilasavun kanavoinnin tärkein solmukohta.

Bidenin vierailua naapurimaa Ukrainaan pidetään turvallisuushuolien takia epätodennäköisenä. Useiden Euroopan maiden johtajat ovat vierailleen Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Bidenin puoliso Jill Biden puolestaan teki yllätysvierailun viime toukokuussa läntiseen Ukrainaan.

Bidenin vierailu Puolassa päättyy keskiviikkona.