Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ISW: Venäjä tuskin pystyy dramaattisesti laajentamaan tai voimistamaan hyökkäystään tänä talvena

Venäjän hyökkäyksen päävaihe Itä-Ukrainan Luhanskissa on nyt käynnissä, mutta Venäjän reservit eivät todennäköisesti riitä hyökkäyksen laajentamiseen tai voimistamiseen dramaattisesti tänä talvena. Näin uskoo ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) tuoreimmassa raportissaan Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Venäjän hyökkäys Luhanskissa hyvin todennäköisesti jatkuu jonkin aikaa ja voi myös kiihtyä tilapäisesti joukkojen vahvistuessa. Todennäköisesti se ei kuitenkaan johda merkittäviin voittoihin, ajatushautomo arvioi.

Zelenskyi italialaislehdelle: Ukraina jatkaa Bahmutin puolustamista, mutta ei hinnalla millä hyvänsä

Vaikka Ukraina jatkaa kuukausia kestänyttä Bahmutin kaupungin puolustamista Itä-Ukrainassa, se ei jatka sitä hinnalla millä hyvänsä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi italialaisen Corriere della Sera -lehden haastattelussa eilen, että Ukrainalle on tärkeää jatkaa Bahmutin puolustamista, mutta ei niin, että kaikki kuolevat. Venäjä on aiheuttanut mittavia tuhoja Bahmutissa ja jatkanut sen tulittamista.

Brittiläisen Guardian-lehden mukaan ukrainalaisviranomaiset ovat arvioineet, että noin 70 000 asukkaan Bahmutissa on enää alle 5 000 siviiliä.

Brittitiedustelu: Venäjä saattaa julistaa väärän voiton Bahmutissa sodan vuosipäivän aikoihin

Venäjä voi pian julistaa voittaneensa taistelun Bahmutin kaupungista Ukrainassa, vaikka se ei pitäisi paikkaansa, varoittaa Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tilannekatsauksessaan.

Syynä väärään voitonjulistukseen olisi raportin mukaan se, että Venäjän johtoon kohdistuisi kovaa painetta sodan ensimmäisen vuosipäivän lähestyessä. Helmikuun 24. päivänä tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan.

Brittitiedustelun mukaan Venäjä on kuitenkin menettänyt paljon erityisesti eliittijoukkoihin kuuluvia sotilaitaan Bahmutissa sekä Vuhledarissa. Venäjä jatkaa hyökkäystään näiden lisäksi Kreminnaan.

Jos Venäjän joukot eivät onnistu saamaan voittoja kevään hyökkäyksessään, voi se johtaa eripuraan Venäjän johdossa, raportissa sanotaan.

Times: Ukraina pystyy lähettämään etulinjalle vain 50 taistelupanssarivaunua nopealla aikataululla

Ukraina pystyy lähettämään etulinjan alueelle vain 50 länsimailta saamaansa uudenaikaista taistelupanssarivaunua huhtikuuhun mennessä, arvioi Times-lehti eilen.

Tähän mennessä Ukrainalle on luvattu kaikkiaan 320 panssarivaunua, joten rintamalle ehtisi nopealla aikataululla tämän arvion mukaan niistä vain noin kuudesosa.

Timesin mukaan tämä on aiheuttanut huolta siitä, etteivät panssarivaunut riittäisi merkittävästi vaikuttamaan taisteluiden kulkuun. Myös Suomi tukee taistelupanssarivaunujen lähettämistä Ukrainalle, mutta vielä ei ole selvinnyt, millä tavalla.