Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saattohoitoon siirretyn Jimmy Carterin pyhäkoulu jäi pitämättä

Maranathan baptistikirkossa Yhdysvaltain Georgiassa rukoiltiin sunnuntaina aktiivisen seurakuntalaisen Jimmy Carterin puolesta. 98-vuotiaan entisen presidentin siirtyminen kotiinsa saattohoitoon merkitsi myös sitä, että hänen sunnuntaisin pitämänsä pyhäkoulu oli peruttu. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Niin kutsuttuna uudestisyntyneenä kristittynä tunnettu Carter piti pyhäkoulua kotikaupunkinsa Plainsin baptistikirkossa aina 1980-luvulta näihin päiviin saakka. Edes sairastuminen syöpään ei saanut häntä lopettamaan.

Carter ei pitänyt uskoaan piilossa myöskään presidentin virassa. Hänen kerrotaan muistaneen aina lausua ruokarukouksen ennen ateriaa, myös silloin kun samassa pöydässä oli ulkomaisia johtajia.

Sukellusveneupseerista maapähkinäfarmariksi ja edelleen kotiosavaltionsa Georgian politiikkaan edennyt Carter oli Yhdysvaltain presidenttinä vain yhden kauden 1977–81. Hän teki kuitenkin sen jälkeen merkittävän uran kansainvälisenä rauhanvälittäjänä ja ihmisoikeuksien puolustajana, mistä Carter palkittiin vuonna 2002 Nobelin rauhanpalkinnolla.