Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dmitri Medvedeviltä tuttua tilitystä Bidenin puheesta – "Jos Venäjä häviää sodan, se lakkaa olemasta"

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev kommentoi keskiviikkona Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin tiistaina Varsovassa pitämää puhetta tuttuun tapaansa kärkkäästi. Ydinaseuhkailua hän ei nytkään unohtanut.

– Biden puhui Venäjän kansalle puolalaisyleisön edessä. Tosiasiassa hän piti saarnan perinteisen messiaanisella sävyllä Amerikalle sovitettuna seniiliin hulluuteen, Medvedev kiroaa.

Medvedevin mukaan Bidenin puheet siitä, ettei Yhdysvallat uhkaa Venäjää, vaikuttivat hänestä epärehellisiltä ja naurettavilta.

Biden puhui asiasta todennäköisesti vastauksena Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiistaina pitämästä puheesta, jossa Putin syytti katkeraan sävyyn Yhdysvaltoja ja Natoa suunnitelmista Venäjän tuhoamiseksi.

Medvedevin Telegram-kanavalla julkaistu viesti toistaa Venäjän johdon tuttuja syytöksiä Yhdysvaltoja kohtaan, joilla pyritään kääntämään huomio pois Venäjän laittomasta hyökkäyssodasta Ukrainassa. Hän kysyy, miksi Biden vetoaa Venäjään samalla, kun hänen sotaa lietsova kotimaansa on "täynnä ongelmia".

Biden muistutti puheessaan, että jos Venäjä lopettaa sodan, sota päättyy. Jos Ukraina lopettaa sodan, se lakkaa olemasta. Ukrainaan lähes vuosi sitten hyökänneen Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Medvedev kääntää kirjoituksessaan asetelman toisinpäin.

– Jos Venäjän lopettaa sotilaallisen erikoisoperaation saavuttamatta voittoa, Venäjää ei enää ole ja se revitään palasiksi, Medvedev väittää.

Kommentoidessaan Putinin ilmoitusta keskeyttää Uusi Start -ydinasevalvontasopimuksen noudattamisen, Medvedev esittää syytöstensä keskellä tutun uhkauksen maailmansodasta.

– Jos Yhdysvallat haluaa voittaa Venäjän olemme maailmanlaajuisen konfliktin partaalla. Meillä on oikeus puolustaa itseämme millä tahansa aseella, myös ydinaseella.

Medvedev on esittänyt sodan mittaan vastaavia uhkauksia lukemattomia kertoja. Helmikuun alussa Ukrainan presidentin neuvonantaja Myhailo Podoljak vastasi Medvedevin ydinuhittelulle seuraavasti:

– Uhkaukset vastaiskuista ovat pelkkä vahvistus aikeista toteuttaa massamurhia ja yritys pelotella perinteiseen venäläiseen tyyliin. Olkaa aina piittaamatta Medvedevistä, Podoljak kirjoitti sosiaalisessa mediassa.