Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme miestä otettu kiinni Pohjois-Irlannissa poliisin murhayrityksestä

Pohjois-Irlannissa poliisi kertoi torstaina ottaneensa kiinni kolme miestä, joita epäillään poliisin murhan yrityksestä. Vapaalla ollutta poliisia ammuttiin keskiviikkona Omaghin pikkukaupungissa. Poliisi oli aiemmin ilmoittanut epäilevänsä teosta ensisijaisesti väkivaltaisia tasavaltalaisten ääriaineksia kuten uutta IRA:ta.

Pohjois-Irlannin ja Irlannin liittoa terrorin keinoin ajaneesta Irlannin tasavaltalaisarmeijasta IRA:sta eronnut Uusi IRA on myöntänyt syyllistyneensä kahteen hyökkäykseen viime vuosien aikana.

Ampumisen kohteena olleen rikosylikomisario John Caldwellin tila on kriittinen mutta vakaa. Caldwell oli johtanut monia julkisuutta saaneita tutkintoja.

Jännitteet ovat lisääntyneet Pohjois-Irlannissa viime aikoina, koska brittimieliset unionistit ovat lamauttaneet alueen itsehallinnon protestoidakseen Britannian EU-eron jälkeisiä kauppakäytäntöjä.

Hyökkäykset poliiseja vastaan ovat Pohjois-Irlannissa nykyisin verrattain harvinaisia. Toisin oli ennen vuoden 1998 Pitkänperjantain sopimusta, joka pääosin lopetti kolme vuosikymmentä jatkuneet väkivaltaisuudet itsenäisyysmielisten katolisten ja brittimielisten protestanttien välillä.