Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Anneli Auerin lapset peruneet todistuksensa äitiään vastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – tuomioiden purkua vaaditaan

Anneli Auerin lapset ovat peruneet todistuksensa Auerin ja tämän entisen miesystävän Jens Kukan tekemistä seksuaalirikoksista heitä kohtaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Auerin asianajaja Markku Fredman nauhoitti nyt täysi-ikäisten lasten haastatteluvideot edellisen kahden vuoden aikana. Videoilla Auerin neljä lasta sanovat, että kertomukset seksuaalirikoksista ovat sepitettyjä.

Sisarusten mukaan heidän sijaisvanhempansa olisivat painostaneet ja johdattaneet kertomaan valheellisia tarinoita, HS kertoo.

Turun hovioikeus tuomitsi Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi ja Kukan kymmeneksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2013.

HS:n mukaan Fredman on jättänyt perjantaina korkeimpaan oikeuteen vaatimuksen Auerin ja Kukan tuomioiden purkamisesta.

Molemmat ovat jo suorittaneet vankeusrangaistuksensa, mutta he ovat tahtoneet laajaa julkisuutta saaneiden tuomioidensa purkamista niiden häpeällisyyden vuoksi.

Tuomioiden purkamisen perusteena vaatimuksessa on se, että ne perustuivat keskeisesti lasten kertomuksiin. Purkuhakemuksessa vaaditaan myös jutun aineistojen määräämistä julkiseksi.

Seksuaalirikosjutun aineisto oli salaista lasten suojelemiseksi. Nyt myös lapset haluavat HS:n mukaan asiakirjojen julkistamista.