Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linja-autoalalle etsitään vielä tänään sopua – lakko uhkaa keskiviikkona

Linja-autoalan työriidan sovittelu jatkuu tänään aamupäivällä. Jos osapuolet eivät pääse sopuun, alkaa linja-autohenkilökunnan lakko keskiviikkona kello 3.00 aamuyöllä.

Ammattiliitto AKT:n ilmoittaman lakon on määrä jatkua ensi viikon perjantaihin saakka.

Linja-autoalan lakolla voisi olla merkittäviä vaikutuksia erityisesti kaupunkien paikallisliikenteessä. Esimerkiksi Helsingin seudun liikenne HSL sanoo, että lakko vaikuttaisi toteutuessaan laajasti bussiliikenteeseen.

Sovittelussa on tänään myös muita AKT:n sopimusalojen työriitoja. Ratkaisuja haetaan kuorma-autoalalle, huoltokorjaamoille, säiliöauto- ja öljytuotealalle sekä terminaalitoiminta-alalle.

Myös näillä aloilla lakot alkavat keskiviikkona, ellei sopuun päästä sitä ennen. Lakkojen on ilmoitettu kestävän seitsemän vuorokautta.

AKT on sanonut tavoittelevansa aloilleen neuvotteluratkaisuja, joilla reaalipalkka ei pienene, vaan ostovoima säilyy.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut keskiviikkona alkavasta tukilakosta, joka kohdistuisi rahdin käsittelyyn Postin rahtiterminaaleissa eri puolilla Suomea. Tukilakon tarkoituksena on tukea AKT:n työtaistelua kuorma-autoalalla.

Ahtausalan työriidan sovittelu puolestaan jatkuu keskiviikkona. Ahtaajat ovat olleet lakossa lähes kaksi viikkoa.