Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taistelut Bahmutista vain kiihtymään päin, sanoo Zelenskyi – Ukraina kertoo lähettävänsä kaupunkiin lisäjoukkoja

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut jokailtaisessa puheessaan kansalleen, että Itä-Ukrainan rintaman Bahmutin kaupungista käytävät taistelut ovat vain kiihtymään päin. Venäjän joukot ovat yrittäneet vallata kaupunkia kuukausitolkulla.

Zelenskyin mukaan Venäjä ei piittaa siitä, kuinka paljon ihmishenkiä se hukkaa jatkuvissa hyökkäyksissään ukrainalaisten asemiin.

– Kuten ennenkin, Bahmutin tilanne on kaikkein vaikein. Venäjä ei ollenkaan laske ihmisiä lähettäessään heitä jatkuviin hyökkäyksiin, Zelenskyi sanoi.

Ukrainan on arveltu joutuvan ennen pitkää vetäytymään kaupungista, mutta toistaiseksi maan hallinto ei näytä antavan periksi. Ukrainan asevoimien mukaan Bahmutiin lähetetään lisäjoukkoja, kertoo Kyiv Independent.

Venäjä yrittää saavuttaa Donetskin rajat

Ukrainan maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi määräsi lisäjoukkojen lähettämisestä vierailtuaan rintamalla 25. helmikuuta, kertoi apulaispuolustusministeri Hanna Maljar televisiossa tiistaina.

– Bahmut on ollut vihamielisyyksien keskuksena jo useiden kuukausien ajan. Vihollinen on keskittänyt voimavaransa sinne, koska haluaa saavuttaa Donetskin alueen rajat, Maljar sanoi.

Ukrainalaisviranomaiset arvioivat, että Venäjän tavoitteena on kesään mennessä saada haltuunsa koko Donbassin alue, johon kuuluvat sekä Donetskin että Luhanskin alueet.

------

Korjattu klo 1.40 lyöntivirhe 4. kappaleesta. Pitää lukea Ukrainan asevoimien, ei Ukraina asevoimien.