Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussilakosta huolimatta työmatkaliikenne ei ruuhkautunut henkilöautoilijoista – junissa ja metrossa matkustajia hieman tavanomaista enemmän

Työmatkaliikenteeseen ei syntynyt aamulla tai iltapäivällä henkilöautojen ruuhkia tiistain ja keskiviikon välisenä yönä alkaneesta bussilakosta huolimatta, Fintrafficin tieliikennekeskuksesta arvioitiin STT:lle keskiviikkona hieman ennen puoli viittä iltapäivällä.

Junissa puolestaan oli aamulla hieman tavanomaista enemmän matkustajia, mutta ero normaaliin jäi pieneksi, kerrottiin VR:n operaatiokeskuksesta. Myös lähijunaliikenteen osalta päivä sujui normaaliin tapaan, eikä VR esimerkiksi lisännyt lähijunavuoroja.

– Odotettavissa kuitenkin on, että lähipäivinä kaukojunien täyttöasteet voivat nousta, kun tavallisesti bussilla matkustavat ihmiset matkaavatkin lähitöihin junalla, VR:n viestinnästä arvioitiin.

Niin ikään Helsingin seudun metroliikenne vilkastui tavalliseen arkiaamuun verrattuna vain paikoitellen ja vähän, arvioi Pääkaupunkiseudun kaupunkiliikenteen metron liikenteenohjaus.

Jonkin verran paikallis- ja kaukoliikenteen busseja on ollut liikenteessä lakosta huolimatta.

Talviloma vaikuttaa liikenteeseen maan keskiosissa?

Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan liikenne pääkaupunkiseudun teillä ja kaduilla jäi tänään normaalin arkipäivän määriin.

– Mitään isoa ryöpsähdystä ei henkilöautoliikenteessä ole ruuhkan vuoksi näkynyt, tieliikennekeskuksesta sanottiin.

Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin, että siellä aamuliikenne oli bussilakon ensimmäisenä aamuna yllättävänkin rauhallista. Keskuksen mukaan Tampereen seudulla autojen määriä ovat saattaneet vähentää osaltaan talvilomat, joita vietetään maan keskiosissa tällä viikolla.

Myöskään Turun tieliikennekeskus ei havainnut päivän liikenteessä ruuhkia, vaan autoilijoita oli liikkeellä normaali arkipäivän vilkkaudella.

Tieliikenteen sujuvuutta on auttanut tänään aamulla osaltaan se, että ajokeli on Suomessa laajalti hyvä ja pääteiden pinnat kuivat.

VR:n operaatiokeskus kertoi aamulla, että sen ei ole tarvinnut tuoda lisäkalustoa raiteille linja-autoalan lakosta huolimatta.