Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki Allas vaatii Viking Linelta miljoonakorvauksia risteilyaluksen törmäyksen aiheuttamista vahingoista – varustamo katsoo, ettei ole tapahtuneesta vastuussa

Helsinki Allas on haastanut Viking Linen oikeuteen risteilyalus Gabriellan törmäyksen aiheuttamista vahingoista.

Gabriella oli viime vuoden tammikuussa lähdössä Helsingistä Tukholmaan, kun aluksesta meni sähköt ja se törmäsi merikylpylä Allas Sea Poolin edustalla olevaan laituriin. Helsinki Altaan mukaan törmäyksen takia kylpylän saunarakennus halkesi kahtia.

Helsinki Allas sanoo, että asiaa yritettiin sovitella yli vuoden ajan tuloksetta. Yrityksen mukaan sille on koitunut tapahtuneesta noin kolmen miljoonan euron taloudelliset menetykset ja omaisuusvahingot.

– Korvattavassa summassa on huomioitu väliaikaisten saunojen investointi ja menetetyt tulot noin 1,5 vuoden ajalta, jonka Altaan saunarakennus on poissa käytöstä ennen kuin se on korjattu, Altaan hallituksen puheenjohtaja Raoul Grünstein sanoi yrityksen perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoi STT:lle, että osapuolet ovat asiassa erimielisiä vastuukysymyksistä.

– Olemme kiistäneet vahingonkorvausvastuun sillä perusteella, että emme ole tuottaneet tätä vahinkoa virheestä, huolimattomuudesta tai tuottamuksesta. Kantamme perustuu merilakiin ja tästä on myös vastaavanlaista pohjoismaalaista käytäntöä, Hanses sanoi.

– Olemme tuoneet kantamme seikkaperäisesti esiin vastapuolelle, joka ei ole sitä hyväksynyt ja silloin joudumme varmasti ratkaisemaan asian oikeudessa.

Otkes: Pakkautunut jää aiheutti ylikuormituksen

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) helmikuussa 2022 valmistuneen alustavan tutkinnan mukaan tilanteessa Gabriellan toinen keulaohjauspotkuri ylikuormittui ja pysähtyi aiheuttaen sähkönjakeluhäiriön, joka ulottui myös muun muassa aluksen potkurien lapakulmien säätöjärjestelmään. Häiriön takia alus menetti hetkeksi ohjattavuuteensa ja törmäsi laituriin.

Alukseen oli edellisenä keväänä asennettu uudet keulapotkuritunneleiden suojat. Otkes arvioi, että ylikuormitus todennäköisimmin syntyi, kun jää pakkautui etummaisen keulaohjauspotkurin tunneliin. Otkesin kanta oli, ettei tunnelin suulla olleen ritilän vaikutusta tapahtumaan voitu sulkea pois. Ritilät poistettiin tapahtuneen jälkeen.