Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeuslähde: Asemapäällikkö pidätetty Kreikassa syytettynä osallisuudesta junaturmaan, pääministeri pyysi anteeksi uhrien omaisilta

Kreikan junaturmaan osallisuudesta epäilty asemapäällikkö on pidätetty tänään ja saanut syytteen, kertoi oikeuslähde uutistoimisto AFP:lle myöhään illalla.

Tänään oikeudessa kuultavana ollutta 59-vuotiasta asemapäällikköä uhkaa pahimmillaan elinkautinen vankeus.

Kreikan keskiosassa sijaitsevan Larissan kaupungin asemapäällikkö on tunnustanut oman osuutensa ainakin 57 ihmistä surmanneeseen turmaan.

– Päämieheni on myöntänyt oman osansa vastuusta, mutta älkäämme keskittykö puuhun, kun sen takana on kokonainen metsä, sanoi hänen asianajajansa.

Kreikan yleisradion ERT:n mukaan asemapäällikkö oli ehtinyt olla virassaan vain 40 päivää ja oli saanut toimeensa vain kolmen kuukauden koulutuksen. Vahvistamattomien tietojen mukaan hän oli asemalla yksin, vaikka kyseessä tiedettiin olevan erittäin vilkas matkustusviikonloppu.

Uhrimäärä noussee edelleen, sillä kymmenkunta ihmistä on kateissa.

Laajoja mielenosoituksia

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis pyysi tänään anteeksi maan historian pahimmassa junaturmassa kuolleiden ihmisten omaisilta ja läheisiltä. Onnettomuus tapahtui tiistaina.

– Pääministerinä olen tämän velkaa kaikille, mutta erityisesti uhrien omaisille, joilta pyydän anteeksiantoa. Vuonna 2023 kaksi eri suuntiin matkaavaa junaa ei saisi olla samalla raiteella niin, ettei kukaan sitä huomaa, Mitsotakis kirjoitti Facebook-sivullaan.

Noin 12 000 mielenosoittajaa kokoontui sunnuntaina pääkaupunkiin Ateenaan junaturman vuoksi, kertoi BBC. Protestoijien mukaan turma johtui viranomaisten ja rautatieyhtiön piittaamattomuudesta.

Mielenosoittajat päästivät ilmaan satoja mustia ilmapalloja turmassa kuolleiden muistoksi. Joissakin niistä luki "alas tappajahallitukset".

Jotkut mielenosoittajista ottivat rajusti yhteen poliisin kanssa Syntagma-aukiolla, sytyttäen roskapönttöjä palamaan ja heitellen polttopulloja. Poliisi vastasi kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla, tyhjentäen aukion. Mielenosoittajat ja poliisit olivat ottaneet yhteen aukiolla jo perjantaina.

Onnettomuuden uhrien omaisten ja läheisten puolestaan oli määrä kokoontua muistotilaisuuteen Larissan asemalle lähelle onnettomuuspaikkaa Kreikan keskiosaan.