Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän tv-ohjelmassa väitetään, että Britanniassa syödään kohta oravaa

Venäläinen tv-propagandisti Olga Skabejeva esitti tiistaina Venäjän valtiollisella tv-kanavalla eriskummallisen valheen Britannian kärsimästä ruokapulasta.

– Tänään paljastui, ettö joissakin Britannian ravintoloissa ryhdytään tarjoilemaan oravaa, Skabejeva väittää paneelikeskustelussa.

Katkelman ohjelmasta on jakanut sosiaaliseen mediaan muun muassa Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Herastshenko.

Skabejeva väittää brittien ruokapulan johtuvan Ukrainalle annettavasta aseavusta ja siihen kuluvan rahan vaikutuksesta maan ruokavarastoihin.

– Kun huomioi, että puistoissa on riittävästi eläimiä, niin miksi olla syömättä niitä ruokapulan aikana. Mutta he eivät ole perumassa päätöstään auttaa (Ukrainan presidentti Volodymyr) Zelenskyiä ja toimittaa aseita. He syövät oravia ja silti toimittavat haupitseja, Skabejeva sanoo.

Hän ei esitä puheilleen ainuttakaan todistetta ohjelmassa.

Skabejeva on Yhdysvaltain pakotelistalla johtuen roolistaan juontajana keskusteluohjelmassa, jossa levitetään Venäjä-mielistä propagandaa Ukrainan sodasta.