Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden journalistinen teko on Venäjän hyökkäyksestä raportoiminen – myös Uutissuomalainen kävi paikan päällä

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistisena tekona on palkittu raportointi Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Joukko toimittajia ja kuvaajia on kertonut paikan päällä sodan raakuuksista, arjen kamppailuista, selviytymistarinoista, pelosta ja toivosta.

Paikalla ovat käyneet muun muassa Pentti Väistö ja Tuula Koponen, jotka raportoivat Uutissuomalaisen lehdille sodan keskeltä Länsi-Ukrainan Tsernivtsistä toukokuussa 2022.

Keskisuomalaisen toimittaja Sini Ihanainen-Alanko ja kuvaaja Agata Anttonen puolestaan kävivät uutisoimassa Puolan puolelta pian sodan alettua.

– Konkaritoimittajien ammattitaito ja paikallistuntemus ovat olleet korvaamattomia, mutta myös uudet kyvyt ovat näyttäneet kyntensä vaikeissa ja vaarallisissa oloissa. Sodan todellisuuden kuvaaminen on ollut suomalaisen mediakentän voimannäyttö ja tärkeä journalistinen teko, suurelle joukolle myönnetyn palkinnon perusteluissa todettiin.

Uutissuomalainen on uutisoinut sodan vaiheista laajasti viime vuoden helmikuusta lähtien.

Vuoden juttuna taas palkittiin Helsingin Sanomissa julkaistu Katja Kuokkasen kirjoittama Työtaistelu-artikkeli.

Kuokkasen juttu kertoo Suomessa koulutetusta mongolialaisesta sairaanhoitajasta Anudari Boldbaatarista. Hän oli jättänyt Suomen sen jälkeen, kun hänen oleskelulupansa oli hylätty väärin perustein.