Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Epäilty simputus Merivoimissa – kohteena joitakin kymmeniä varusmiehiä

Puolustusvoimien pääesikunnan oikeudellinen osasto tutkii epäiltyä Rannikkolaivastossa tapahtunutta simputustapausta.

Helsingin Sanomien mukaan joitakin kymmeniä varusmiehiä on voinut joutua simputuksen eli esimiesaseman väärinkäytön kohteeksi viime vuoden aikana.

Rannikkolaivaston päätukikohta sijaitsee Turun Pansiossa ja toinen tukikohta Upinniemellä Kirkkonummella.

Esitutkinta alkoi Rannikkolaivaston komentajan pyynnöstä, kun kotiutuvat varusmiehet olivat kertoneet loppukyselyssä epäasiallisesta käyttäytymisestä Rannikkolaivaston maaorganisaatiossa.

Tutkintaa johtavan sotilaslakimies Jouni Pulkkisen mukaan epäiltyä tekoja voi luonnehtia simputukseksi. Hän ei kerro HS:lle esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi tarkemmin, millaisista teoista on kyse ja kauanko ne ovat kestäneet.

– Olemme kuulleet talven aikana varusmiehiä asianomistajina. Simputusasioissa on aika tyypillistä, että asianomistajia voi olla aika paljon, Pulkkinen sanoo lehdelle.

Tutkittavana on myös aikaisempi epäily Rannikkoprikaatin Upinniemen tukikohdassa ilmenneestä simputuksesta, joka on myös koskenut useita kymmeniä varusmiehiä.