Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppa.comin muutosneuvottelut päätökseen – henkilöstömäärä vähenee 75:llä

Kodinelektroniikkaan erikoistunut Verkkokauppa.com kertoo vähentävänsä 75 työntekijää muutosneuvotteluiden päätteeksi. Lisäksi yhtiö lomauttaa kaikki toimihenkilöt, ylemmät toimihenkilöt ja johdon arviolta 14 päivän ajaksi.

Yhtiö ilmoitti tammikuussa aloittavansa koko henkilöstöään koskevat muutosneuvottelut osana tulosparannusohjelmaansa, jonka taustalla oli kysynnän laskeminen. Yhtiö ilmoitti helmikuussa, että sen liikevaihto ja tulos putosivat loppuvuonna vuodentakaisesta.

– Ostoaikomukset erityisesti suurempien hankintojen, kuten televisioiden ja muun kodin elektroniikan osalta laskivat voimakkaasti varsinkin vuoden viimeisellä neljänneksellä, toimitusjohtaja Panu Porkka sanoi yhtiön tilinpäätöstiedotteessa helmikuussa.

Tavoittelee miljoonien säästöjä

Verkkokauppa.com arvioi henkilöstövähennysten tuovan sille 5–6 miljoonan euron vuotuisen säästön, josta 3–4 miljoonaa odotetaan toteutuvan tämän vuoden jälkimmäisellä puolella.

Kun yhtiö ilmoitti muutosneuvotteluista tammikuussa, arvioi se irtisanomisten, osa-aikaistusten ja työsopimusmuutosten koskevan enintään 110:tä ihmistä.

Verkkokauppa.com työllisti tilinpäätöksensä mukaan viime vuoden lopussa noin 840 ihmistä.