Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiettävästi ensimmäinen virolainen kuollut Ukrainan sodassa

Tiettävästi ensimmäinen Viron kansalainen on kuollut Ukrainan sodan taisteluissa. Asiasta kertoo virolaislehti Postimees.

Ukrainan kansainväliseen legioonaan viime syksyllä liittynyt Ivo Jurak kaatui Bah'mutin lähistöllä Itä-Ukrainan Donetskissa tiistaina.

Jurak palveli Viron puolustusvoimissa tiedustelupataljoonan komentajana ja suojauspataljoonan esikuntapäällikkönä. Hän sai Harjumaan lääninoikeudelta vankeustuomion vuonna 2016 valtiosalaisuuden paljastamisesta, yksityisten tietojen urkkimisesta ja ampuma-aseen laittomasta käsittelystä.

Jurakin ystävä kertoo lehdelle viestineensä Jurakille viimeksi maanantaina 6. maaliskuuta. Hän ei tiennyt Jurakin olevan Ukrainassa.

– En tiedä miten hän päätyi sinne. Sellaista tietoa ei ole helppo jakaa edes ystävien kanssa. Tapaisn Ivon noin neljä vuotta sitten. Hän oli erittäin ystävällinen ja iloinen henkilö. Todella surullista, että näin kävi, mies kertoo lehdelle.