Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Israelissa protestoitiin jälleen suunniteltuja lakimuutoksia, huonosta ajokelistä varoitetaan suuressa osassa maata, Ranskassa kritisoitu eläkeuudistus etenee

Lihan, maidon ja kananmunien tuotanto väheni viime vuonna Suomessa

Lihan, maidon ja kananmunien tuotanto väheni viime vuonna Suomessa, kerrotaan Luonnonvarakeskuksesta. Eniten väheni sianlihan tuotanto, noin kolme prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös naudanlihan, maidon ja kananmunien tuotanto väheni hieman.

Tuotannon vähenemisen taustalla vaikuttaa energian ja rehun hintojen nousu. Osa maatiloista joutui lopettamaan viime vuonna toimintansa heikon kannattavuuden vuoksi.

Osansa on ollut myös kuluttajahintojen nousulla, jonka vuoksi moni on siirtynyt ostamaan edullisempia lihatuotteita. Naudanlihan kulutus laski viime vuonna selvästi, mutta sianlihan tai siipikarjanlihan kulutus pysyi edellisvuoden tasolla.

Huonosta ajokelistä varoitetaan suuressa osassa maata

Suomen yllä liikkuvat lumisateet tuovat mukanaan huonoa ajokeliä suureen osaan maata.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä iltaan asti maan keski- ja itäosissa. Liikenteessä kannattaa olla aamuun asti varovainen myös eteläisessä ja lounaisessa Suomessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisateet leviävät tänään idästä pohjoisemmaksi ja etelässä lumisateet ovat väistymässä lännestä alkaen.

Ranskassa kritisoitu eläkeuudistus etenee protesteista huolimatta

Ranskassa parlamentin ylempi kamari eli senaatti on hyväksynyt kritisoidun eläkeiän uudistusta koskevan lakipaketin.

Asiasta äänestettiin myöhään lauantai-iltana. Lakipaketti hyväksyttiin luvuin 195–112.

Lakiuudistus on näin askeleen lähempänä toteutumistaan, mutta se vaatii vielä molempien kamareiden yhteisen ryhmän ja alemman kamarin eli kansalliskokouksen hyväksynnän.

Senaatin äänestys tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun tuhannet ihmiset osoittivat mieltään lakiuudistusta vastaan ympäri Ranskaa. (Lähde: AFP)

Israelissa protestoitiin jälleen suunniteltuja lakimuutoksia

Israelissa on jälleen osoitettu mieltä maan hallituksen suunnittelemia lakimuutoksia vastaan. Jo kymmenenä perättäisenä lauantaina järjestettyjen mielenosoitusten syynä on uudistuspaketti, joka puuttuisi esimerkiksi korkeimman oikeuden toimivaltaan ja kokoonpanoon. Mielenosoittajat pitävät uudistusta demokratian vastaisena.

Israelilaismedian arvion mukaan esimerkiksi Tel Avivissa protesteihin osallistui noin 100 000 ihmistä. Lisäksi Israelin pohjoisosassa sijaitsevassa Haifassa arvioitiin mielenosoittajia olleen noin 50 000.

Pääministeri Benjamin Netanjahun hallitus aikoo jatkaa uudistuksen edistämistä alkavalla viikolla. (Lähde: AFP)

Vuoden 2012 viisuvoittaja Loreen edustaa Ruotsia kevään Euroviisuissa

Ruotsin euroviisukarsinnan eli Melodifestivalenin on voittanut Loreen kappaleella Tattoo. Euroviisut jo kertaalleen aiemmin voittanut artisti edustaa Ruotsia toukokuussa Liverpoolin viisuissa.

Loreen voitti Euroviisut vuonna 2012 kappaleella Euphoria.

Lauantai-iltana järjestetyssä Melodifestivalen-finaalissa Loreen sai eniten ääniä sekä yleisöltä että kansainväliseltä raadilta.

Loreen kilpailee Ruotsin edustajana Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9. toukokuuta. Suomen edustaja Käärijä kilpailee samassa semifinaalissa.

Holmenkollenilla siirrytään uuteen aikaan - maastohiihdon maailmancupissa ensimmäinen naisten 50 kilometrin kilpailu

Holmenkollenilla kilpaillaan tänään maastohiihdon maailmancupin ensimmäinen naisten 50 kilometrin kilpailu. Tähän saakka naisten pisimpänä kilpailumatkana on hiihdetty 30 kilometriä.

Suomen edustajina Holmenkollenin viisikymppiselle starttaavat Rebecca Immonen, Emmi Lämsä, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Vilma Ryytty.

Vapaan hiihtotavan yhteislähtö alkaa kello 11.15 Suomen aikaa.

Niskanen on maailmancupissa Norjan Tiril Udnes Wengin ja Yhdysvaltain Jessie Digginsin jälkeen kolmantena ennen seitsemää jäljellä olevaa kilpailua.

Pittsburgh rökitti Philadelphian, Granlund avasi pistetilin uudessa joukkueessa

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins on voittanut Philadelphia Flyersin 5–1.

Nashville Predatorsista hiljan Pittsburghiin kaupattu Mikael Granlund avasi viimein pistetilinsä uudessa joukkueessaan. Granlund oli mukana syöttämässä joukkueen ensimmäistä maalia sekä teki viimeisen maalin alle minuutti ennen peliajan päättymistä.

Kotikaukalossaan pelannut Pittsburgh pääsi johtoon jo ensimmäisessä erässä. Philadelphia ehti tasoittaa, mutta toisessa erässä Pittsburgh pääsi takaisin johtoon ylivoimamaalilla. Kolmannen erän loppupuolella Pittsburgh tykitti vielä kolme maalia.

Markkasen Utah Jazz otti toisen voiton vieraskiertueellaan

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Utah Jazz on ottanut toisen perättäisen voittonsa kaatamalla Charlotte Hornetsin 119–111.

Utahin pistekuningas oli pelinjohtaja Talen Horton-Tucker huikealla 37 pisteellä.

Markkanen keräsi 13 pistettä ja kirjasi lisäksi 13 levypalloa ja kolme syöttöä. Suomalaisen osumatarkkuus takkusi, kun 22:sta pelitilanneheitosta upposi vain kolme, ja yhdeksästä kolmen pisteen heitosta yksi.

Utahin vieraskiertue jatkuu seuraavaksi Floridaan, jossa joukkue kohtaa Miami Heatin.

Harri Heliövaaralle voitto tenniksen ATP-turnauksen nelinpelin ensimmäisellä kierroksella

Tenniksen nelinpelissä Harri Heliövaara on aloittanut brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Yhdysvaltojen Indian Wellsin ATP-turnauksen voitolla.

Viidenneksi sijoitettu parivaljakko kaatoi 21:ksi sijoitetut hollantilaiset Matwe Middelkoopin ja Botic van de Zandschulpin.

Voittoon vaadittiin kolme erää.

Heliövaara/Glasspool veivät ottelun ensimmäisen erän 6–3, kun taas vastustajat toisen erän 3–6. Suomalais-brittiläinen kaksikko varmisti voittonsa kolmannen erän lukemin 10–6.