Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu pahoittelee käytöstään opiskelijoiden juhlissa

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu pahoittelee käytöstään opiskelijajärjestön vuosijuhlissa lauantaina.

Tuulensuu oli mukana Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestön Vostokin 30-vuotisjuhlassa.

– Käytökseni tiedotusopin ainejärjestön Vostokin hienossa 30-vuotisjuhlassa on ollut esillä myös somessa. Pahoittelen. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään. Haluan, että kaikki selvitetään asianmukaisesti, Tuulensuu tviittasi sunnuntai-iltana.

STT tavoitti Tuulensuun myöhemmin kommentoimaan asiaa tekstiviestitse. Hän vahvisti aiemmat mediatiedot, joiden mukaan hän on sivussa toimituksen päivittäisestä työstä siihen asti, että asia on selvitetty.

– Olen sivussa päivittäisestä toimitustyöstä selvittämisen ajan. Suhtaudun asiaan vakavasti ja haluan, että kaikki selvitetään kuten kuuluu, hän viestitti.

Asiasta uutisoivat aiemmin ainakin Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat. Viestintäjohtaja Hanna Johde Sanomasta kertoi HS:lle, että Tuulensuu ilmoitti itse sunnuntai-iltana olevansa poissa AL:n toimituksen päivittäisestä työstä siihen asti, että asia on selvitetty.

Vostokin toinen vuosijuhlavastaava Noora Hakulinen sanoi STT:lle, että asia selvitetään ainejärjestössä. Vostok kommentoi asiaa järjestönä mahdollisesti alkuviikosta. Ensin täytyy kerätä osallistujien kokemukset ja palaute, jonka jälkeen järjestö voi reagoida.

Vostokiin on Hakulisen mukaan oltu yhteydessä useammasta suunnasta Tuulensuun käytöksestä, mutta järjestö ei voi tällä hetkellä kommentoida asiaa enempää eikä vahvistaa mitään.

Juhlissa mukana ollut Visiiri-lehden entinen päätoimittaja Aapo Laakso tviittasi hänkin vuosijuhlista. Hänen mukaansa Vostokin juhla oli menestys, joskin Aamulehden "päätoimittajalta käytöstavat hukassa".

Laakso ei halunnut kommentoida asiaa STT:lle, koska ei ollut asianosainen Tuulensuuhun liittyvien tapahtumien osalta.

Aamulehti, Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin, joka on STT:n suurin omistaja.