Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti ja ministerit keskustelivat Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä – tapaamisessa kuultiin myös Niinistön USA:n-vierailun terveiset

Presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta eli tp-utva oli sunnuntaina koolla Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä, kertoo valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan. Tapaamisessa keskusteltiin asiasta Brysselissä torstaina käytyjen Turkin, Ruotsin ja Suomen kolmikantaneuvottelujen pohjalta.

Ministerit myös kuulivat presidentti Sauli Niinistön Yhdysvaltojen-vierailullaan käymistä keskusteluista.

Tiedotteessa kerrotaan, että kokous pidettiin poikkeuksellisesti sunnuntaina alkavan viikon kiireiden vuoksi.

– Kokouksen sijoittuminen sunnuntai-iltaan johtui vaalikiireistä sekä siitä, että mihin pystyisimme löytämään ajan, joka sopisi kaikille paikalla olleille ministereille, ulkoministeriön osastopäällikkö Piritta Asunmaa kertoo STT:lle.

Asunmaa ei tarkentanut STT:lle, mistä kaikista asioista kokouksessa keskusteltiin. Hän ei myöskään tarkentanut, mitä presidentti Niinistö oli kertonut kokouksessa.