Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu eroaa – Sanoma Media Finland: Tiedossa selkeä päihtymys sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen käytös naisia kohtaan

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoo Twitterissä eroavansa tehtävästään.

Sanoma Media Finland kertoo omassa tiedotteessaan, että viikonloppuna levisi tietoja Tuulensuun epäasiallisesta käytöksestä Vostok-ainejärjestön vuosijuhlissa Tampereella.

– Tapahtumia on selvitetty tarkemmin, ja tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan, tiedotteessa todetaan.

Tuulensuu sanoo olevansa pahoillaan tapahtumista.

– En näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä. Luovun siitä, jotta Aamulehdellä, Sanoman Pirkanmaan journalistiyhteisöllä ja brändeillä olisi parhaat edellytykset jatkaa hyvää työtään ja lukijoidensa palvelemista, hän kirjoitti Twitterissä.

– Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta ja otan siitä opikseni. Pyydän anteeksi asianosaisilta. Kollegoita ja kumppaneita kiitän hyvästä yhteistyöstä. En kommentoi asiaa tällä erää enempää, hän lisäsi.

Tuulensuu ei kommentoinut tarkemmin, minkälaista käytöstä hän tarkalleen pahoittelee. Hän ei myöskään ole kiistänyt väitteitä epäasiallisesta käytöksestä. Tuulensuu kertoi maanantai-iltapäivänä STT:lle, että ei anna tällä erää enempää lausuntoja asiasta.

Myös Sanoma Media Finland pahoittelee Tuulensuun käytöstä.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä emmekä minkäänlaista häirintää työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa, tähän meillä on selkeä ohjeistus. Myös alkoholinkäyttöön liittyen meillä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta tiedotteessa.

Aamulehti kertoi sunnuntaina, että Vostok olisi saanut vuosijuhlien jälkeen yhteydenottoja, joissa Tuulensuun olisi kerrottu käyttäytyneen epäsopivasti juhlaillan aikana.

Vostok on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö, joka vietti lauantaina 30-vuotisjuhliaan. Aamulehti oli yksi Vostokin vuosijuhlien yhteistyökumppaneista.

Ainejärjestö: Tuulensuu käyttäytyi useita kertoja epäsopivasti

Vostokin mukaan vieraana ollut Tuulensuu oli käyttäytynyt vuosijuhlan aikana useita kertoja epäsopivasti, ainejärjestö kertoi maanantaina tiedotteessaan.

Vostokin mukaan juhlavieraille teetetyssä kyselyssä ilmeni monia turvallisemman tilan periaatteen sekä yleisen hyvän käytöksen rikkovia tapauksia.

Anonyymin kyselyn lisäksi ainejärjestö sai myös suoria yhteydenottoja häirintää kohdanneilta henkilöiltä.

Vostokin tiedotteen mukaan vieraat ovat kertoneet Tuulensuun koskettaneen juhlavieraita epäasiallisesti. Juhlavieraat olivat kertoneet Tuulensuun esimerkiksi halailleen ja ottaneen selästä kiinni.

Tuulensuun kerrottiin olleen myös koko illan hyvin päihtyneenä.

Monet olivat tunteneet olonsa kokonaisuudessaan epämiellyttäväksi Tuulensuun käytöksen takia.

Yksi juhliin osallistuneista kertoi aiemmin STT:lle, että Tuulensuu oli juhlissa halatessa asettanut kätensä hänen takapuolensa kohdille.

Myöhemmin Tuulensuu antoi haastatellulle kevyen poskisuudelman.

Haastateltava kertoi, että ei itse kokenut tilannetta häirintänä, mutta ymmärtää, että joku muu voisi kokea.

– En pitänyt näitä tekoja itse täysin sopimattomina, mutta en täysin sopivinakaan, hän kuvasi.

Asian arkaluonteisuuden vuoksi haastateltu esiintyy nimettömänä jutussa, mutta hänen henkilöllisyytensä on STT:n tiedossa.

Ainejärjestö: Järjestyksenvalvojat poistivat Tuulensuun tapahtuman jatkoilta

Osa tapauksista tapahtui juhlien jatkopaikassa, josta järjestyksenvalvojat poistivat Tuulensuun, Vostokin tiedotteessa sanotaan.

Osa juhlavieraista oli kertonut Vostokin kyselyssä olevansa huolissaan työllistymismahdollisuuksistaan Aamulehdessä, eivätkä he siksi olleet uskaltaneet kertoa kokemastaan häirinnästä. Moni myös pelkää työpaikkansa menettämistä.

Vostokin mukaan Aamulehden kanssa keskustellaan yhteistyön tulevaisuudesta.

Vostok ei hyväksy Tuulensuun toimintaa ja tuomitsee häirinnän. Ainejärjestön mielestä Tuulensuun ero oli oikea ratkaisu, sillä hänen ei ole sopivaa jatkaa roolissaan.

Vostok tiedotti jo aiemmin maanantaina, että järjestön vuosijuhlissa tapahtui lauantaina häirintää. Ainejärjestö ei kuitenkaan kertonut tuolloin tarkemmin, minkälaisesta häirinnästä on ollut kyse, koska järjestö selvitti vielä häirinnän yleisyyttä ja luonnetta juhlien osallistujilta.

Päätoimittaja pahoitteli käytöstään muttei kertonut, mitä oli tehnyt

Tuulensuu kommentoi tapahtumia ensimmäisen kerran Twitterissä sunnuntai-iltana.

– Käytökseni tiedotusopin ainejärjestön Vostokin hienossa 30-vuotisjuhlassa on ollut esillä myös somessa. Pahoittelen. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään. Haluan, että kaikki selvitetään asianmukaisesti, Tuulensuu kirjoitti.

STT tavoitti Tuulensuun kommentoimaan asiaa sunnuntai-iltana sekä maanantaina aamupäivällä tekstiviestitse lähes samansisältöisillä viesteillä.

– Suhtaudun asiaan vakavasti ja haluan, että se selvitetään. Olen selvittelyn ajan poissa toimitusten päivittäisestä johtamisesta, minä aikana minulla on sijaiset, hän viestitti maanantaina.

Aamulehti kuuluu Sanoma-konserniin, joka on STT:n suurin omistaja.