Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Pohjois-Korea on laukaissut kaksi ballistista ohjusta kohti Japaninmerta, sanoo Etelä-Korea, ylioppilaskirjoitukset alkavat

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ylioppilaskokelaiden kirjoitusrupeama alkaa tänään

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään. Ensimmäisenä kirjoitusvuorossa ovat äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon koe sekä suomi tai ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus -koe.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat maaliskuun viimeiseen päivään saakka.

Opiskelijat saavat kirjoitusten tulokset nähtäväkseen 17. toukokuuta Oma Opintopolku -verkkopalveluun.

Ylioppilastutkintoon on tänä keväänä ilmoittautunut yhteensä 45 600 kokelasta, mikä on noin 700 vähemmän kuin viime keväänä.

Vastaamo-oikeudenkäynnissä kuullaan it-työntekijöitä, joita ex-toimitusjohtaja Tapio pitää syypäinä yrityksen tietoturvaongelmiin

Psykoterapiakeskus Vastaamoa koskevassa oikeudenkäynnissä kuullaan tänään todistajina kahta yrityksen entistä it-työntekijää, joita entinen toimitusjohtaja Ville Tapio on syyttänyt yrityksen tietoturvaongelmista.

Tapio on syytettynä tietosuojarikoksesta, koska syyttäjän mukaan Tapio laiminlöi Vastaamon tietoturvasta huolehtimisen ja antoi viranomaisille vääriä tietoja yritykseen kohdistuneesta tietomurrosta. Tapio kiistää syytteen täysin.

Työntekijöitä epäiltiin esitutkinnassa tietosuojarikoksesta Tapion ohella. Syyttäjä jätti kuitenkin syytteet nostamatta, koska hänen mukaansa heidän syyllisyytensä tueksi ei ollut todennäköisiä syitä.

Kaksi kuoli ja useita loukkaantui lava-auton ajettua jalankulkijoiden päälle Kanadassa

Kanadan itäisessä Quebecin provinssissa kaksi ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut auton ajettua jalankulkijoiden päälle, poliisi kertoo.

Tapauksesta epäillään 38-vuotiasta miestä, joka on poliisin mukaan otettu kiinni. Poliisi tutkii, ajoiko hän ihmisten päälle tahallaan.

Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n mukaan lava-autoa ajanut mies väitetysti pakeni tapahtumapaikalta, mutta ilmoittautui myöhemmin poliisille.

Poliisin mukaan kyse on yksittäistapauksesta ja tapahtuneelle on vain yksi epäilty. (Lähde: AFP)

Pohjois-Korea on laukaissut kaksi ballistista ohjusta kohti Japaninmerta, sanoo Etelä-Korea

Pohjois-Korea on laukaissut kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta, sanoo Etelä-Korea.

Etelä-Korean asevoimien mukaan pohjoisnaapuri laukaisi ohjukset kohti Japaninmerta. Asevoimien kerrotaan vahvistaneen seurantaansa uusien laukaisujen varalta.

Pohjois-Korea testaa ohjuksiaan jo toistamiseen muutaman päivän sisällä. Maa ilmoitti eilen testanneensa kahta sukellusveneestä laukaistavaa ydinohjusta.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat puolestaan aloittivat maanantaina suurimmat yhteiset sotaharjoituksensa viiteen vuoteen. Kaksikon sotaharjoitukset ovat hiertäneet Pohjois-Koreaa, ja maa on usein vastannut niihin ohjuskokeilla. (Lähde: AFP)

Amnesty: Vähemmän tappavien ammusten väärinkäyttö on yleistynyt

Kumiluotien ja muiden vähemmän tappavien ammusten valikoima on kasvanut ja niitä on yhä helpommin lainvalvontaviranomaisten saatavilla eri puolilla maailmaa, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Järjestön mukaan vähemmän tappavien ammusten käyttäminen mielenosoittajia vastaan on lisääntynyt, samoin kuin ammusten aiheuttamat vakavat vammat.

Amnesty esittää, että vähemmän vaarallisten aseiden valmistusta, myyntiä ja käyttöä tulisi säännellä kansainvälisesti.

Lauri Markkanen takoi jälleen huippupisteet, mutta Utah taipui Miamille viime minuuteilla

Koripallon NBA:ssa Utah Jazz koki vieraskiertueensa viimeisessä pelissä tappion. Miami Heat voitti ottelun pistein 119–115.

Utahin Lauri Markkanen pussitti jälleen hurjat lukemat ja oli 38 pisteellä ottelun ylivoimaisesti kovin pisteidentekijä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, kun vastustajan puolelta löytyi useampi tasaiseen tahtiin pisteitä napsinut pelaaja. Markkanen kahmi lisäksi kahdeksan levypalloa ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

Erittäin tasaisessa pelissä puoliajalle mentiin tilanteessa 56–57, Utahin ollessa pisteen edellä Miamia. Kolmannella neljänneksellä Miami kuroi tilanteen tasoihin, ja peli jatkui tasaisena viime minuuteille asti, kunnes Miami käänsi tilanteen edukseen.

Lehkonen ja Rantanen maalinteossa, kun Colorado otti 8-4-vierasvoiton Montrealista

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät olivat Kanadan puolella kovassa iskussa, kun joukkue nappasi 8–4-vierasvoiton Montreal Canadiensista.

Ottelun maalitilin avasi Coloradon Artturi Lehkonen, ja joukkuetoverit ottivat suomalaisesta mallia. Lehkonen pääsi laukomaan seuransa neljännen maalin noin 13 minuuttia avausmaalinsa jälkeen.

Lehkosen toista onnistumista oli rakentamassa Mikko Rantanen, joka teki itse maalin toisen erän alussa. Myös Lehkosen haaviin jäi ottelusta yksi syöttöpiste.

Montrealin suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen teki maalin kolmannessa erässä.