Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea jatkaa ohjuskokeitaan, laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen mereen

Pohjois-Korea on tehnyt jälleen uuden ohjuskokeen laukaisemalla mannertenvälisen ballistisen ohjuksen, kertoo Etelä-Korean asevoimat. Myös Japanin puolustusministeriö kertoi ohjuskokeesta.

Kyseessä on jo kolmas kerta kuluvalla viikolla, kun Pohjois-Korea testaa ohjuksiaan.

Etelä-Korean mukaan ohjus laukaistiin torstaina Pohjois-Koreasta läntiseltä Sunanin alueelta ja se putosi mereen Korean niemimaan itärannikolla. Pohjois-Korea teki ohjuskokeita aiemmin tällä viikolla sekä maanantaina että tiistaina.

Tuorein ohjuskoe tapahtui vain tunteja ennen Etelä-Korean ja Japanin johtajien tapaamista, joka on ensimmäinen 12 vuoteen. Naapurimaat pyrkivät korjaamaan diplomaattisuhteitaan Pohjois-Korean sotilaallisen uhan kasvaessa alueella. Pohjois-Korean ohjus- ja ydinohjelmat ovat johtajien keskustelulistan kärkipäässä.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat puolestaan maanantaina suurimmat yhteiset sotaharjoituksensa viiteen vuoteen. Harjoituksen on määrä kestää kymmenen päivää.

Pohjois-Korea on sanonut pitävänsä sotaharjoitusta uhkana itselleen. Maan odotetaan jatkavan asekokeitaan harjoitusten jatkuessa. Pohjois-Korean on arveltu käyttävän Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen sotaharjoituksia tekosyynä uusille ohjuslaukaisuille.

Viime vuonna Pohjois-Korea julisti olevansa peruuttamattomasti ydinasevaltio ja teki ennätysmäärän ohjuslaukaisuja. Aiemmin tässä kuussa maan johtaja Kim Jong-un puolestaan käski asevoimiaan lisäämään sotaharjoituksia ja valmistautumaan todelliseen sotaan.