Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veturinkuljettajien työriidassa syntyi valtakunnansovittelijan johdolla neuvottelutulos – lakon jatkuminen ratkeaa huomenna

Veturinkuljettajia koskevassa työriidassa on saavutettu valtakunnansovittelijan johdolla neuvottelutulos. Asiasta tviittasi valtakunnansovittelijan toimisto ennen iltakahdeksaa.

Rautatiealan Unionin (RAU) ja Palvelualojen työnantajat Paltan välisen työriidan ratkaisua käsitellään seuraavaksi liittojen hallinnoissa ja lopputuloksesta kerrotaan huomenna alkuiltapäivästä.

– Jos neuvottelutulos hyväksytään, veturinkuljettajien voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto ja 20.3. alkanut lakko päättyvät, kertoo Palta tiedotteessaan.

Neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan niin ikään vasta huomenna.

Jo aikaisemmin oli kerrottu, että osapuolet eivät enää ole kiistelleet palkkaratkaisusta, vaan kiistat ovat liittyneet työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin kuten viikkolepoaikaan.

Työriidan neuvottelijat pääsivät viime viikolla jo neuvottelutulokseen, mutta veturinkuljettajia edustavan RAUn edustajisto hylkäsi neuvottelutuloksen.

Veturinkuljettajien lakko pysäytti täysin Suomen junaliikenteen maanantaina. Matkahuollosta kerrottiin STT:lle tiistaina, että lakko on lisännyt linja-autolla matkustavien ihmisten määrää.

Jos lakko päättyy, VR saattaa saada jonkin verran matkustajajunia liikkeelle jo torstaina, kerrottiin VR:n viestinnästä STT:lle keskiviikkona illalla sen jälkeen kun neuvottelutulos oli syntynyt.

VR:n viestinnän mukaan kestää noin vuorokauden, että junaliikenne palautuu normaaliksi veturinkuljettajien lakon päätyttyä.