Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörssilasku jatkuu Helsingissä – vaihdetuimpien kärjessä Nordea

Myös Helsingissä pörssipäivä on sujunut laskutunnelmissa. Yhdysvaltain keskuspankki Fed korotti eilen ohjauskorkoa, minkä seurauksena osakekurssit kääntyivät laskuun. Laskusuunta on tänään jatkunut Aasian kautta Eurooppaan.

Yhden jälkeen iltapäivällä Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH liikkui noin 1,3 prosenttia miinuksella. Vaihdetuimpien osakkeiden kärjessä oli Nordea 3,6 prosentin laskulla. Pankkiosakkeista myös Sammon kurssi oli laskenut noin 1,4 prosenttia kaupankäynnin avauksesta.

Muista Euroopan pörsseistä punaista näytti ainakin Frankfurt, jonka DAX-indeksi oli painunut 0,8 prosenttia. Laskutunnelmissa oltiin myös Pariiisin ja Lontoon pörsseissä.

Myös Tokion pörssi päätyi aiemmin torstaina miinukselle. Tokiossa Nikkei 225 -indeksi oli laskenut lähes 0,2 prosenttia pörssipäivän päättyessä ja laaja-alaisempi Topix-indeksi noin 0,3 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankki Fed korotti odotetusti ohjauskorkoa keskiviikkona, vaikka koronnoston vaikutukset ovat herättäneet huolta pankkisektorin kohdalla.

Fed nosti keskiviikkona ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksiköllä vaihteluväliin 4,75–5,00, kuten useimmat tarkkailijat olivat odottaneet. Korotus oli jo yhdeksäs sitten viime kevään.

- - - - -

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.