Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majava valtasi ukrainalaissotilaiden juoksuhaudan – takaisinvaltaus ei onnistunut

Ukrainalaissotilaat ajettiin pois kaivamastaan juoksuhaudasta ja torjuttiin useasti sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla, kun paikallinen majava (lat. Castor fiber, ukr. bober) oli päättänyt asettua kodiksi.

Ukrainan sotaa seuraavan Telegram-kanava Karymatin julkaisemalla videolla sotilas yrittää kohteliaasti poistaa karvaisen vieraan raahaamalla hännästä. Mahallaan makaava majava upottaa kyntensä päättäväisesti maahan.

Majava vedetään juoksuhaudan portaita pitkin ulos. Varmuuden vuoksi sotilas vie sen useiden metrien päähän haudan sisäänkäynniltä.

Tilannetta huvittuneina seuranneiden taistelutovereiden harmistukseksi sotilas päästää majavan irti, jolloin se syöksyy oitis takaisin juoksuhautaan. Sotilaat joutuvat tekemään sille tietä. Erävoitto menee majavan kulmaan.

Toisella videolla majava raahataan yhtä menestyksekkäästi pois haudasta, kun se syöksyy päistikkää takaisin portaita alas.

Välikohtauksesta huolimatta majavat ovat tosiasiassa osoittautuneet varsin toverillisiksi puolustussotaa käyville ukrainalaisille, sillä niiden rakentamat padot ovat muokanneet Ukrainan maastoa vaikeakulkuisemmaksi venäläisille. Tavallisesti sotaan kuuluu ihmisen rakentamien patojen räjäyttäminen, mutta majavien kyhäelmät ovat saaneet olla rauhassa.