Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vatikaani kertoo sairaalahoitoon joutuneen paavi Franciscuksen voivan jo paremmin

Hengitystieinfektion takia sairaalahoitoon joutuneen paavi Franciscuksen vointi on paranemaan päin, Vatikaani kertoo. Paavi on tänään jatkanut tehtäviensä hoitamista sairaalasta käsin.

– Tänään aamupalan jälkeen hän luki sanomalehtiä ja palasi sen jälkeen töihin, Vatikaanista kerrottiin.

Paavin kerrottiin levänneen yöllä hyvin ja jatkavan suunniteltua hoitoa.

86-vuotias paavi vietiin keskiviikkona hoitoon Rooman Gemellin sairaalaan hänen valitettuaan hengitysvaikeuksia. Paavilla todettiin hengitystieinfektio, ja hänen kerrottiin joutuvan olemaan sairaalahoidossa muutaman päivän.

Kertonut pitävänsä eläköitymistä mahdollisena

Paavin terveydentilalla spekuloidaan säännöllisesti. Viime vuonna useita paavin esiintymisiä peruttiin polvikivun vuoksi, ja viime heinäkuussa hän sanoi, että hänen on hiljennettävä tahtia. Viime kuukausina paavi on kroonisen polvikivun vuoksi turvautunut pyörätuoliin.

Keskustelua on herättänyt se, aikooko Franciscus edeltäjänsä Benedictus XVI:n tavoin eläköityä.

Saksalainen Benedictus järkytti vuonna 2013 jättäessään tehtävänsä. Hän oli sitten keskiajan ensimmäinen paavi, joka väistyi paikaltaan ennen kuolemaansa.

Franciscus on sanonut toimivansa samoin, jos hänen terveydentilansa huononee eikä hän pysty suoriutumaan tehtävästään. Helmikuisessa haastattelussa hän kuitenkin painotti, ettei ero ole hänen suunnitelmissaan.