Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin vedonlyöjät uskovat eduskuntavaalien ratkeavan – perussuomalaisille eniten ääniä, muttei pääministeriyttä

Vedonlyöntiyhtiö Unibetin vedonlyöjät uskovat perussuomalaisten saavan suurimman äänimäärän eduskuntavaaleissa.

Kertoimien ykkössuosikkina aiemmin ollut kokoomus putosi toiseksi. Pääministeripuolue Sdp tulee kertoimissa selvästi perässä.

Unibet antaa perussuomalaisten vaalivoiton kertoimeksi 1,75. Kokoomuksen kerroin on 1,95 ja demareilla 3,50.

– Kliseisesti voisi todeta, että vedonlyöntikansa on nyt puhunut, Unibetin emoyhtiö Kindred Groupin Suomen maajohaja Antti Tikka kommentoi tiedotteella.

Vedonlyöjät eivät kuitenkaan usko perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran nousevan pääministeriksi, vaan kokoomuksen Petteri Orpon kertoimella 1,75. Purran kerroin on 3,00 ja istuvan pääministeri Sanna Marinin 3,75.

Jos Unibetin kertoimet pitävät kutinsa, luvassa olisi ensimmäinen kerta 36 vuoteen, kun vaaleissa eniten ääniä saaneen puolueen puheenjohtajasta ei tule seuraavan hallituksen pääministeriä.

– Seuraavaa pääministeriä veikatessa täytyy myös pohtia mahdollisia hallituskoalitioita. Purran korkeahko kerroin kertonee siitä, että vaikka vedonlyöjät uskovat perussuomalaisten olevan vaalien suurin puolue, epäilevät he silti puolueen mahdollisuuksia muodostaa enemmistöhallitus, Tikka kommentoi kertoimia.

Eduskuntavaalien virallinen äänestyspäivä on ylihuomenna 2. huhtikuuta.