Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion moottoritiellä seitsemän auton kolari – "Paikka oli varjossa ja tienpinta jäässä"

Loukkaantumisilta vältyttiin yhteensä seitsemän auton kolarissa illansuussa Kuopion moottoritiellä lauantaina. Tieto onnettomuudesta tuli hätäkeskukseen kello 17.45, ja onnettomuus määriteltiin aluksi suureksi.

Kolari sattui pohjoiseen menevillä kaistoilla. Onnettomuuspaikka oli melko lähellä Kuopion keskustaa eli 200 metriä Kelloniemen liittymän pohjoispuolella.

Ajoneuvoissa oli yhteensä 13 henkilöä, joista kaksi oli alaikäisiä. Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Valtatie 5:n pinta oli kolarin sattuessa jäinen.

Palomestari Arssi Heiskanen kertoo, että kaikki autot eivät kolaroineet toisiaan, ja vastakkaissuunnan törmäysenergialta vältyttiin. Heiskasen mukaan 4–5 ajoneuvoa romuttui ajokelvottomaksi.

Onnettomuudessa olleet autot hinattiin Päivärannan Citymarketin parkkipaikalle, jonne ensihoito myös kuljetti kolarin osalliset. Heiskasen mukaan kukaan ei kuitenkaan tarvinnut jatkohoitoa.

Palomestari sanoo, että on joka keväinen asia, että kun lumi sulaa auringon valossa vedeksi ja aurinko laskee, niin tienpinta jäätyy ilman ollessa pakkasen puolella.

– Paikka oli varjossa ja tienpinta jäässä. Mutta nopeuksia pitäisi näissä oloissa hiljentää, Heiskanen sanoi.

Poliisi ohjasi onnettomuuspaikalla liikennettä ja tutkii onnettomuuden syytä. Moottoritien toinen pohjoiseen vievä kaista oli noin tunnin suljettuna liikenteeltä.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan.