Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi lähettää ilmatorjunta-aseistusta Ukrainaan – uusin apupaketti arvoltaan yli 100 miljoonaa euroa

Suomi lähettää Ukrainaan muun muassa ilmatorjunta-aseistusta ja ampumatarvikkeita, kertoo puolustusministeriö. Kyseessä on 16. aseaputoimitus Ukrainaan, ja sen korvattava arvo on 109 miljoonaa euroa.

– Suomi jatkaa Ukrainan tukemista, yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikeapupakettien korvattava arvo on nyt 1,1 miljardia euroa, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo ministeriön tiedotteessa.

Presidentti Sauli Niinistö päätti uudesta apupaketista torstaina valtioneuvoston esityksestä. Suomi on toimittanut puolustustarvikkeita Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle viime vuoden helmikuusta alkaen. Apupaketeista on päätetty keskimäärin kerran kuukaudessa.

Puolustusministeriö selvitti vaalien alla oikeuskanslerilta, voiko toimitusministeristö valmistella uutta puolustusapua Ukrainalle ennen kuin uusi hallitus on saatu muodostettua. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kommentoi tuolloin STT:lle, että kyse on jo tehdyn sitoumuksen jatkamisesta.

Suomen aiemman linjan mukaisesti avun tarkempaa sisältöä, toimitustapaa tai aikataulua ei kerrota julkisuuteen.

Presidentti Zelenskyi kiitti Suomea Twitterissä

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiitti Suomea uudesta aseapupaketista illalla Twitterissä julkaisemassaan viestissä.

Hän kiitti tviitissään erikseen myös presidentti Niinistöä Helsingissä tehtyjen sopimusten "ripeästä toimeenpanosta".

Zelenskyin mukaan Suomen puolustusapupakettia, joka sisältää ilmatorjunta-aseistusta ja ampumatarvikkeita, tarvitaan kipeästi rintamalla Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainassa.