Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haaviston presidentinvaalikampanjaa pohjustetaan, yhdistys kulkee nimellä Mahdollisuuksien Suomi 2030

Nykyisen ulkoministerin Pekka Haaviston (vihr.) presidentinvaalikampanjaa pohjustetaan.

Yhdistysrekisteriin on rekisteröity uusi yhdistys, jonka hallituksessa ovat europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) ja Olli Muurainen, joka on aiemminkin ollut mukana Haaviston presidentinvaalikampanjoissa.

Hallituksen puheenjohtaja on Antti Heikinheimo. Lisäksi hallituksessa on Tuuli Kousa, joka on toiminut esimerkiksi Haaviston omistajaohjauksesta vastaavana erityisavustajana vuosina 2013–2014. Kousa on toiminut myös Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Nyt Kousa on ehdolla vihreiden varapuheenjohtajaksi.

Yhdistys on nimeltään Mahdollisuuksien Suomi 2030.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan sen tarkoituksena on "toimia suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja demokratian vahvistamiseksi ja siinä tarkoituksessa tukea näitä tarkoitusperiä edistävän henkilön tulemista valituksi tasavallan presidentin vaalissa".

Asiasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Uusi presidentti valitaan ensi vuonna

Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistys voi tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestää esimerkiksi juhlia, konsertteja, näyttelyitä tai muita tilaisuuksia, julkaista tiedotteita ja viestintää sekä ylläpitää yhdistyksen sähköisiä viestintäkanavia.

Lisäksi yhdistys voi järjestää esimerkiksi rahankeräyksiä ja arpajaisia hankittuaan tarvittaessa asianomaisen luvan.

Seuraavat presidentinvaalit käydään Suomessa tammikuussa 2024. Haavisto ei ole kertonut, lähteekö ehdolle.

Maanantaina julkaistussa Helsingin Sanomien presidenttikyselyssä 36 prosenttia kansasta piti Haavistoa hyvänä valintana seuraavaksi presidentiksi. Toiseksi suosituin oli Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.).

Vastaajilta kysyttiin, ketkä olisivat hyviä valintoja seuraavaksi presidentiksi, ja he saivat valita 51 nimestä niin monta kuin halusivat tai nimetä oman suosikin.