Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sanoma pienensi liiketappiotaan – liikevaihto kasvoi yritysoston seurauksena

Sanoman viimeisen vuosineljänneksen tappio pieneni edelliseen vastaavaan aikaan verrattuna. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Mediakonserni Sanoman loka–joulukuun tappio pieneni verrattuna edellisvuoteen. Liiketappiota kertyi 10 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 14 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi 206 miljoonaan euroon, pääosin hollantilaisen oppimateriaaleja julkaisevan Iddinkin oston seurauksena.

Toimitusjohtaja Susan Duinhoven sanoi Sanoman odottavan liikevaihdon olevan tänä vuonna vakaa ja operatiivisen liikevoittoprosentin ilman hankintamenojen poistoja olevan noin 15 prosenttia.

Sanoma on viime vuonna keskittynyt entistä selvemmin kahteen liiketoimintayksikköön, joista toinen on oppimateriaaleja tuottava Learning ja toinen Suomessa toimiva Media Finland . Hollannissa toimiva Media Netherlands myydään.

– Myynnin jälkeen meillä on kaksi vahvaa liiketoimintayksikköä, Learning ja Media Finland, jotka ovat valmiina kasvuun, sekä 400 miljoonaa euroa käytettävissämme yritysostoihin, Duinhoven sanoi tiedotteessa.

Jatkossa noin 45 prosenttia Sanoman liikevaihdosta ja 55 prosenttia operatiivisesta tuloksesta tulee oppimateriaaleista.

Duinhovenin mukaan Sanoma on Suomessa kiinnostunut synergiaa tuottavista yritysostoista media-alalla.

Yritysostohankkeista huolimatta Sanoma jakaa edelleen kasvavaa osinkoa ja aikoo tänä vuonna jakaa 0,50 euron osingon. Viime vuonna osinkoa maksettiin 0,45 euroa.

Konserniin kuuluva Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut