Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäläinen kalastusalus upposi Suomenlahdella, miehistö saatiin pelastettua

STT

STT

Venäläinen kalastusalus upposi perjantain vastaisena yönä Suomenlahdella Viron edustalla. Aluksen seitsenhenkinen miehistö saatiin pelastettua, kertoo Suomenlahden merivartiosto, joka oli mukana pelastustöissä. Noin 21 metriä pitkä alus oli saanut suurehkon vuodon.

Meripelastuskeskus Tallinna pyysi avuksi meripelastusyksiköitä Rajavartiolaitokselta. Paikalle hälytettiin Suomesta vartiolaiva Turva, Porvoon merivartioaseman partiovene ja meripelastushelikopteri Helsingistä. Turun lentoasemalla oli meripelastushelikopteri välittömässä lähtövalmiudessa.

Troolarin miehistö pääsi pelastuslautalle ennen troolarin uppoamista. Paikalle ensimmäisenä saapunut öljytankkeri sai poimittua miehistön, minkä jälkeen Viron ja Suomen meripelastushelikopterit evakuoivat heidät tankkerilta Tallinnaan ja Helsinkiin.

Merivartioston tietojen mukaan kenelläkään miehistöstä ei ole hengenvaaraa. Aluksen uppoamisen syystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut