Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

MV-sivuston perustaja Ilja Janitskin on kuollut

Ilja Janitskin kuoli ennen hovioikeuden ratkaisua häntä vastaan käydyssä oikeusjutussa. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
STT

STT

Herjauskampanjoihin käytetyn MV-sivuston perustaja Ilja Janitskin on kuollut syöpään 42-vuotiaana. Kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti , jonka mukaan Janitskin kuoli kotonaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Tieto kuolemasta vahvistettiin Janitskinin lähipiiristä STT:lle.

Vielä loppuvuodesta Janitskin nähtiin hovioikeudessa puolustautumassa häntä vastaan ajettuihin syytteisiin siitä, että Janitskin valjasti MV-sivuston asiattoman ja useiden ihmisten kunniaa loukkaavan keskustelun julkaisupaikaksi. Käräjillä Janitskin sai tuomion yhteensä 16 rikoksesta, muun muassa törkeistä kunnianloukkauksista, kiihottamisista kansanryhmää vastaan ja tekijänoikeusrikoksista. Hovioikeuden ratkaisu ei ehtinyt tulla ennen Janitskinin kuolemaa.

Lieksalaislähtöinen Ilja Janitskin muistetaan MV-julkaisun lisäksi muun muassa lyhytikäisen Absolute-lehden perustamisesta Jussi Ahteen kanssa ja nuoruuden lyhyeksi jääneestä jääkiekkourasta. Mies asui niin Yhdysvalloissa kuin Espanjassa ja Andorrassakin, jossa pakoili lain kouraa.

Janitskin yritti viimeisen parin vuoden aikana myös politiikkaan. Hän ilmoitti, että asettuu ehdolle presidentinvaaleihin, mutta ei saanut kerättyä tarpeeksi kannattajakortteja. Lopulta hän lähti Paavo Väyrysen tähtiliikkeen kelkkaan eduskuntavaaleissa viime vuonna. Hän ei kuitenkaan päässyt läpi 390 äänellä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut