Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsin rajavartiolaitoksen helikopterin epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa

STT

STT

Ruotsin rajavartiolaitoksen helikopterin epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Vaasan edustalla perjantaina iltapäivällä, kertoi puolustusministeriö.

Epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui, kun ruotsalaiskopteri osallistui meripelastusharjoitukseen, kertoo puolustusministeriön viestintäpäällikkö Kristian Vakkuri. Tarkempaa tietoa harjoituksesta Vakkuri ei kertonut.

Vakkuri ei kommentoi epäillyn ilmatilaloukkauksen kestoa tai kuinka pitkällä Suomen puolella kone on käynyt. Mahdollista syytä hän ei myöskään kommentoinut.

Suomen Rajavartiolaitos tutkii tapahtunutta ja tiedottaa lisää tutkinnan valmistuttua.

Ulkoministeriö kertoi Twitterissä , että se on ollut yhteydessä Ruotsin Helsingin suurlähetystöön ja pyytänyt selvitystä epäillystä ilmatilaloukkauksesta.

Viime vuonna Suomessa tapahtui kaksi ilmatilaloukkausta, Vakkuri kertoi. Huhtikuussa Suomen ilmatilaa loukkasi portugalilainen kone ja heinäkuussa Venäjän valtion ilma-alus. Vuonna 2018 Suomessa ei ollut yhtäkään ilmatilaloukkausta.

– Melko vähän näitä on viime aikoina ollut, Vakkuri sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut