Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Brasilian sademetsiä tuhottiin tammikuussa ennätystahtiin

Myös metsäpalojen määrä on lisääntynyt Amazonasin alueella. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Amazonasin sademetsien hakkuut Brasiliassa yli kaksinkertaistuivat tammikuussa viime vuoden tammikuuhun verrattuna, kertoo maan Kansallinen avaruustutkimusinstituutti (INPE).

Tammikuussa raivattiin yli 280 neliökilometriä sademetsää, mikä on suurin hakkuumäärä sitten tammikuun 2015, jolloin tietoja hakkuista alettiin kerätä.

Brasilian istuvan presidentin Jair Bolsonaron aikana metsien tuhoaminen on kiihtynyt voimakkaasti. Elokuussa Bolsonaro erotti INPE:n silloisen johtajan Ricardo Galvaon ja syytti häntä hakkuiden ja metsän kaskeamisen liioittelusta.

Keskiviikkona Bolsonaro esitteli lakiesityksen, joka mahdollistaisi kaivostoiminnan, maanviljelyn ja vesivoiman rakentamisen alkuperäisasukkaiden mailla Amazonilla. Lakiesitystä, joka menee vielä kongressin käsittelyyn, on kuvattu oikeistopopulistisen Bolsonaron unelmaksi ja painajaiseksi ympäristönsuojelijoille ja alkuperäiskansoille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut