Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lähes kaikkien koronavirukselle altistuneiden karanteeni on päättynyt Lapissa

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broasin mukaan potilailla ei ole ilmennyt oireiluja. LAURA HAAPAMÄKI / LEHTIKUVA
STT

STT

Lapissa koronavirukselle altistuneista 10 ihmisen karanteeniaika päättyy tänään iltapäivällä. Heidän karanteeninsa on kestänyt kaksi viikkoa.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broasin mukaan potilailla ei ole ilmennyt oireiluja eikä lisätartuntoja. Hän kuvailee karanteeniajan sujuneen hyvin.

Lapissa on ollut yhteensä 14 ihmistä karanteenissa mahdollisen tartunnan takia. Altistuneista 4 on suomalaisia ja loput ulkomaalaisia.

Inarin kunnan alueella karanteenissa on ollut 8 ihmistä. Johtava lääkäri Outi Liisanantti Inarin terveyskeskuksesta kertoo, että jokaisen potilaan jatkoja selvitetään tapauskohtaisesti.

– He ovat oireettomia. Ei ole mitään syytä olla heistä huolissaan, Liisanantti kommentoi STT:lle.

Lisäksi Lapin keskussairaalassa on ollut karanteenissa 6 ihmistä, joista kahden kotikaranteenissa olevan Lapin sairaanhoitopiirin työntekijän tarkkailuaika päättyy Broasin mukaan vasta tiistaina. Kahden henkilön osalta karanteeniaika tuli täyteen jo viime lauantaina.

Uusia koronatapauksia ei ole ilmennyt

Lapin keskussairaalassa oli aiemmin runsaan viikon ajan eristyksissä kiinalaisnainen, jolla todettiin Wuhan-koronavirustartunta. Tapaus oli Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa.

Nainen todettiin myöhemmin oireettomaksi. Nyt karanteenissa olleista osa oli osallistunut samaan matkailutapahtumaan kyseisen naisen kanssa.

---------

Juttua korjattu klo 14.01: 10 henkilön, ei 14:n, karanteeni päättyy tänään. Kahden päättyi lauantaina. Markku Broas korjasi tietoa: kaksi henkilöä on vielä kotikaranteenissa tiistaihin asti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut