Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Amos Rexin uusi näyttely esittelee nuorten tekemää nykytaidetta

Taiteilijat ryhmäkuvassa Amos Rexin Generation 2020 -näyttelyn lehdistötilaisuudessa tänään. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
STT

STT

Amos Rexin keskiviikkona avautuva Generation 2020 -niminen kevään päänäyttely esittelee nuorten tekijöiden nykytaidetta.

Generation 2020 esittelee yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan töitä. Aiheina ovat muun muassa kehollisuus ja seksuaali-identiteetti, ilmastonmuutos ja teknologia. Esillä on muun muassa valokuva- ja videotaidetta sekä performanssia.

Näyttely on vuonna 2018 Helsingin keskustaan avatun museon kuudes.

Amos Rexin nuorten nykytaiteilijoiden näyttelyssä on vahva lahtelaisedustus

Uusi näyttelytila mahdollistaa suuret teokset ja näyttävät videot

Generation on triennaali, eli se toistuu joka kolmas vuosi. Näyttely on jatkoa keväällä 2017 Amos Andersonin taidemuseossa nähdylle Generation-näyttelylle. Kyseinen näyttely oli Amos Rexiä edeltäneen taidemuseon viimeinen.

– Siinä missä vanha rakennus oli pelkkiä portaita ja kiinteitä seiniä, nyt meillä on yksi iso näyttelyhalli, josta pystytään tekemään melkein mitä tahansa, sanoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Timo Riitamaa.

Iso tila näkyy Riitamaan mukaan muun muassa suurempana teoskokona.

– Esimerkiksi videoita on voitu laittaa näyttävästi esille.

Näyttely on myös osa valtakunnallista Taidetestaajat-hankkeen ohjelmaa, joka vie kahdeksasluokkalaisia eri puolilta Suomea tutustumaan taiteeseen. Generation 2020 -näyttelyssä he pääsevät myös muokkaamaan yhtä näyttelyn teosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut