Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valvira vaatii Attendoa korjaamaan puutteet vanhustenhuollon yksiköissä

Valvontavirasto Valvira vaatii Attendon vanhustenhuollon yksiköitä korjaamaan havaitut epäkohdat heinäkuuhun mennessä. Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA
STT

STT

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vaatii hoivayhtiö Attendon vanhustenhuollon yksiköitä korjaamaan havaitut puutteet ja epäkohdat heinäkuuhun mennessä.

Valvira on antanut määräyksen Attendolle, Attendo Mi-Hoivalle ja muille Attendon alaisille osakeyhtiöille.

Ylitarkastaja Elina Uusitalo selventää, että vaatimus koskee yksiköitä, joihin valvontaviranomaiset ovat aiemmin kohdentaneet valvontaa. Epäkohdat liittyvät muun muassa hoito- ja hoivahenkilöstön määrään, potilasturvallisuuteen ja lääkehoitosuunnitelman noudattamiseen. Esimerkiksi lääkkeiden käsittely, säilytys ja hävittäminen on järjestettävä asianmukaisesti.

Lisäksi yksiköiden tulee toimittaa tekemistään korjaustoimista yksityiskohtainen selvitys Valviraan elokuuhun mennessä.

Selvitys annettava elokuuhun mennessä

Uusitalo kertoo, että samalla palveluntuottajan on varmistettava, että toiminta vastaa Valviran määräyksiä myös niissä Attendon vanhustenhuollon yksiköissä, joihin ei ole aiemmin kohdistettu valvontaa.

Valviran saamien selvitysten mukaan Attendo on jo ryhtynyt korjaaviin toimiin. Vielä ei ole varmaa, ovatko toimet riittäviä ja pysyviä.

Vuosi sitten puhjennut vanhustenhoivakohu käynnisti alalla murroksen, joka pakotti yksityiset hoivayhtiöt suuntaamaan huomion yrityskasvun sijaan hoivan laatuun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut